22:04 23.02.2024

ОБСЄ має стати майданчиком відповідальності РФ, а не діалогу з нею - Кулеба

2 хв читати
ОБСЄ має стати майданчиком відповідальності РФ, а не діалогу з нею - Кулеба

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба закликав ОБСЄ використати всі наявні та створити нові механізми для протидії сексуальним злочинам російських окупантів і звільнення цивільних заручників, яких росіяни утримують у неволі. Про це повідомила пресслужба МЗС України в п'ятницю ввечері.

"Допоки Росія краде наших дітей, викрадає цивільних осіб, здійснює напади на цивільну інфраструктуру, руйнує навколишнє середовище та вчиняє інші злочини, ОБСЄ має бути майданчиком відповідальності РФ, а не діалогу з нею", - заявив міністр під час виступу на спеціальному розширеному засіданні Постійної Ради ОБСЄ.

Кулеба зазначив, що за час агресії проти нашої держави, російські злочинці вчинили буквально всі типи звірств, перелічені в Римському статуті.

Міністр закликав "до ізоляції Росії в усіх можливих міжнародних організаціях. Від Нью-Йорка до Женеви і Відня" і розповів про неможливість співпраці міжнародних організацій із РФ.

"Не може бути конструктивної взаємодії з Москвою ні в ОБСЄ, ні в ООН, доки Росія продовжуватиме розхитувати наші суспільства, зокрема через втручання у вибори, кібератаки та пропаганду, використання мігрантів як зброї, через продовольство та енергетику. А також поки Росія триматиме трьох співробітників ОБСЄ в незаконному ув'язненні.Спільна політика ізоляції спонукатиме Росію звільнити їх без будь-яких передумов", - наголосив він.

Дмитро Кулеба також запросив учасників засідання долучитися до Глобального саміту миру у Швейцарії для спільного формування умов майбутнього миру.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Шмигаль ознайомився з процесом зведення фортифікацій на кордоні з Білоруссю у Волинській області

Світ має всі можливості, щоб допомогти збивати кожну ракету і кожен дрон російських терористів - Зеленський

Унаслідок негоди без світла майже 4 тис. споживачів у 28 населених пунктах Сумської області - Міненерго

Пожежа виникла на інфраструктурному об'єкті в Дніпровському районі після удару ворога - голова ОВА Лисак

Ідентифіковано військовослужбовця РФ, причетного до вбивства капітана судна в Голій Пристані 2022 року - Офіс генпрокурора

Ракетний удар росіян пошкодив об'єкти енергосистеми в трьох областях - "Укренерго"

Двоє постраждалих у ДТП за участю голови Броварської райадміністрації у важкому стані, дитина з мамою в середньому - голова обладміністрації

Дрони СБУ завдали ударів по військовому аеродрому і двом НПЗ у Краснодарському краї - джерело

У Криворізькому районі двоє постраждалих від ракетного удару - обладміністрація

У США деякі високопосадовці відновили обговорення можливості замороження війни в Україні - ISW

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА