20:33 24.02.2024

Зеленський обговорив із міністром оборони Швеції перспективи спільного виробництва зброї та майбутні переговори щодо угоди про гарантії безпеки

1 хв читати

Президент України Володимир Зеленський провів зустріч із міністром оборони Королівства Швеція Полом Йонсоном, який прибув до Києва в день другої річниці початку повномасштабного вторгнення Росії, повідомила пресслужба глави Української держави.

"Сьогодні день початку цієї трагедії, і для нас дуже важливо, коли наші друзі перебувають тут", - сказав президент, зазначивши, що візит глави оборонного відомства Швеції є важливим знаком солідарності з Україною.

Як повідомляється, під час зустрічі було обговорено перспективи "спільного виробництва зброї та майбутні двосторонні переговори про підписання угоди про гарантії безпеки".

Пресслужба президента також повідомила, що Зеленський подякував уряду Швеції за потужну підтримку України, насамперед оборонну. Зокрема, за оголошений днями 15-й пакет на суму майже 700 млн євро, до якого увійшли артилерійські снаряди, системи ППО, протитанкова зброя. Швеція також зробила внесок у практичне наповнення морської коаліції.

Президент також високо оцінив підтримку з боку Швеції Української Формули миру та розповів про підготовку до проведення першого Глобального саміту миру, який заплановано у Швейцарії.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти обстріляли Суми та 17 прикордонних сіл у Сумській і Чернігівській областях, є поранений

У російському полоні перебувають 32 представники українських медіа - Мінкультури

У Чернігові в приміщенні банку стався вибух, пошкоджено будівлю

Чергова петиція за припинення зупинки руху наземного транспорту під час повітряних тривог у Києві набрала потрібну кількість голосів

Ворог за добу втратив 1040 осіб

За добу на Харківщині одна загибла, 20 постраждалих унаслідок ворожих обстрілів

Уночі окупанти пошкодили об'єкт "Укренерго" в Сумській області та призвели до відключення обладнання "Харківобленерго"

Ворожий дрон пошкодив високовольтну лінію електропередач у Червоногригорівській ОТГ

Ворог продовжує обстрілювати Херсонську область

Сили оборони відбили 31 атаку на авдіївському і 36 на бахмутському напрямку, загалом за добу відбулося 125 бойових зіткнень

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА