21:09 24.02.2024

Лубінець про падіння Іл-76: Росія не повідомляла МКЧХ про перевезення полонених літаками

1 хв читати
Лубінець про падіння Іл-76: Росія не повідомляла МКЧХ про перевезення полонених літаками

Міжнародний Комітет Червоного Хреста (МКЧХ) ніколи не отримував від РФ повідомлень про транспортування українських військовополонених літаками, зокрема й літаком Іл-76, що впав під Бєлгородом, повідомив Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець.

"Отримав офіційний лист від МКЧХ, що Росія їм не повідомляла про транспортування українських військовополонених літаками. Зазначалося, що вони ніколи не повідомляли МКЧХ про це", - сказав Лубінець в ефірі загальнонаціонального телемарафону в суботу, зазначивши, що це стосується й Іл-76 нібито з українськими військовополоненими.

За його словами, позиція України щодо Іл-76 залишається незмінною: "Ми як держава вимагаємо незалежного розслідування, оскільки немає доказів, які б підтверджували те, що говорить російська сторона".

Раніше в січні повідомлялося, що Лубінець звернувся до МКЧХ для з'ясування, чи інформувала Росія про перевезення полонених в Іл-76. За словами омбудсмена, до моменту обміну РФ зобов'язана була сповістити МКЧХ про переміщення і перевезення військовополонених, тому й було звернення до цієї міжнародної організації.

Як повідомлялося, вранці 24 січня під російським Бєлгородом упав літак Іл-76, на борту якого, за повідомленнями російських ЗМІ, могли перебувати українські військовополонені, яких направляли для обміну.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Фон Крамон побоюється, що в разі посилення після виборів в Європарламенті позиції радикалів підтримка Україні може ослабнути

Депутат Європарламенту фон Крамон: Україні потрібно включити опозицію у виконавчі органи влади

Окупанти обстріляли за добу 4 міста і 26 прикордонних сіл у Сумській і Чернігівській областях, 2 людини загинули, 4 постраждали - ОК "Північ"

Окупанти атакували вночі 4 ТЕС в Україні, є постраждалі - ДТЕК

Окупанти обстріляли за добу 14 населених пунктів у Херсонській області, 1 житель загинув, 8 поранено - обладміністрація

В Україні атаковано об'єкти газової інфраструктури, споживачі та клієнти не постраждають - "Нафтогаз"

Знищено російську РЛС "Подльот" - ГУР

Війська РФ атакували у Львівській області об'єкти критичної інфраструктури, жертв немає - Козицький

Силами ППО вночі знищено 21 із 34 ракет, які атакували Україну - Повітряні сили ЗСУ

За добу на Харківщині один загиблий і вісім постраждалих унаслідок ворожих обстрілів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА