03:24 25.02.2024

Французькі фермери увірвалися на сільськогосподарський ярмарок у Парижі

2 хв читати
Французькі фермери увірвалися на сільськогосподарський ярмарок у Парижі

Група французьких фермерів увірвалася на великий паризький сільськогосподарський ярмарок у суботу перед запланованим візитом президента Еммануеля Макрона на тлі гніву з приводу витрат, бюрократії та зелених норм, повідомляє в неділю агентство Reuters.

Зіткнувшись із десятками поліцейських усередині ярмарку, фермери кричали й освистували, закликали до відставки Макрона і використовували нецензурні вирази на адресу французького лідера.

"Це наш дім!", - кричали вони, тоді як ряди спеціалізованого французького поліцейського підрозділу CRS намагалися стримати демонстрацію. Сталося кілька сутичок із демонстрантами, і поліція заарештувала щонайменше одного з них, повідомив очевидець Reuters.

Макрон, який зустрівся з лідерами профспілок французьких фермерів за сніданком, після цього мав пройтися рядами торгового ярмарку.

"Я кажу це для всіх фермерів: ви не допомагаєте нікому зі своїх колег, громлячи стенди, ви не допомагаєте нікому зі своїх колег, роблячи виставку неможливою, і тим самим відлякуючи сім'ї від приїзду", - сказав Макрон журналістам після зустрічі з лідерами профспілок.

Протести затримали відкриття шоу для публіки щонайменше на годину.

Президент Франції заявив, що збере представників профспілок фермерів та інших зацікавлених сторін сектору в Єлисейському палаці через три тижні після того, як скасував дебати, які він хотів провести на ярмарку з фермерами, переробниками харчових продуктів і роздрібними торговцями.

Імпровізовану палку дискусію між Макроном і демонстрантами транслювали в прямому ефірі французьких новинних каналів.

Паризька фермерська виставка - велика подія у Франції, що привертає близько 600 000 відвідувачів упродовж дев'яти днів, - є політичною подією, де президенти та їхні опоненти повинні спілкуватися з громадськістю під пильною увагою ЗМІ.

Протести фермерів, що поширилися всією Європою, викликали у Франції та за її межами занепокоєння з приводу їхніх політичних наслідків, оскільки вони являють собою зростаючий електорат ультраправих, які, як очікується, доб'ються успіху на виборах до Європейського парламенту в червні.

Раніше цього місяця французькі фермери здебільшого призупинили протести після того, як прем'єр-міністр Габріель Атталь пообіцяв нові заходи на суму €400 млн. Цього тижня акції протесту поновилися знову, щоб чинити тиск на уряд, вимагаючи від нього надати більше допомоги і виконати обіцянки, напередодні паризької фермерської виставки.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Українська авіація за добу атакувала 14 районів скупчення сил противника

Сили оборони ліквідували 1124 окупанта, а також три засоби ППО противника

Уночі атаковано чотири теплоелектростанції із серйозним пошкодженням обладнання

На фронті за добу було 94 бойові зіткнення, на авдіївському напрямку ЗС України відбили 29 атак

Атаковані об'єкти енергетичної інфраструктури у Дніпропетровській, Івано-Франківській та Львівській областях

Армія РФ за добу завдала 12 ракетних та 76 авіаційних ударів по території України

Окупанти за добу завдали понад 500 ударів по Запорізькій області, є руйнування

Влада КНР має намір виплачувати населенню до $1,4 тис. при заміні старих машин на електромобілі

Права на логотип МАУ на майданчику СЕТАМ придбав директор Орловської ВЕС

Польща вночі двічі піднімала військову авіацію через російські удари по Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА