22:36 25.02.2024

Розпочато розслідування за фактом розстрілів росіянами українських військовополонених

1 хв читати

Донецька обласна прокуратура розпочала розслідування за фактом розстрілу російськими окупантами українських військовополонених під Бахмутом, повідомляє Офіс генерального прокурора.

"При процесуальному керівництві Донецької обласної прокуратури розпочато досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним убивством (ч. 2 ст. 438 КК України)", - йдеться у повідомленні.

В Офісі генерального прокурора підтвердили, що розстріляних росіянами військовополонених було семеро. Їх розстріляли під час штурму українських позицій між селами Іванівське та Хромове Донецької області.

"На записі з камери дрона видно, що представники з Росії спочатку наказують нашим захисникам вийти з окопа. Після, зібравши всіх захисників в одному місці і відійшовши на кілька метрів, ворог випускає по них автоматні черги. Військові держави-агресора навмисне добили поранених та беззбройних". українських воїнів, ігноруючи норми міжнародного гуманітарного права", - наголосили в Офісі генпрокурора.

Як повідомлялося, уповноважений з прав людини Дмитро Лубинець підтвердив розстріл під Бахмутом сімох беззбройних українських військовослужбовців, які збиралися здаватися в полон, назвавши це черговим військовим злочином росіян.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Фон Крамон побоюється, що в разі посилення після виборів в Європарламенті позиції радикалів підтримка Україні може ослабнути

Депутат Європарламенту фон Крамон: Україні потрібно включити опозицію у виконавчі органи влади

Окупанти обстріляли за добу 4 міста і 26 прикордонних сіл у Сумській і Чернігівській областях, 2 людини загинули, 4 постраждали - ОК "Північ"

Окупанти атакували вночі 4 ТЕС в Україні, є постраждалі - ДТЕК

Окупанти обстріляли за добу 14 населених пунктів у Херсонській області, 1 житель загинув, 8 поранено - обладміністрація

В Україні атаковано об'єкти газової інфраструктури, споживачі та клієнти не постраждають - "Нафтогаз"

Знищено російську РЛС "Подльот" - ГУР

Війська РФ атакували у Львівській області об'єкти критичної інфраструктури, жертв немає - Козицький

Силами ППО вночі знищено 21 із 34 ракет, які атакували Україну - Повітряні сили ЗСУ

За добу на Харківщині один загиблий і вісім постраждалих унаслідок ворожих обстрілів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА