13:02 27.02.2024

Понад САD70 млн гумдопомоги надійшло українцям за два роки від канадського проєкту UHA

3 хв читати
Понад САD70 млн гумдопомоги надійшло українцям за два роки від канадського проєкту UHA

На гуманітарні програми в Україні та підтримку українців у Молдові та Румунії за два роки було виділено понад 70 млн канадських доларів у рамках проєкту "Український гуманітарний заклик" (UHA), який спільно реалізують Канадсько-український фонд (КУФ) і Конгрес українців Канади (КУК).

Як уточнили під час пресконференції в понеділок голова правління КУФ Віктор Гетьманчук і президент КУК Олександра Хичій, загалом на гуманітарні потреби було зібрано CAD67 млн, до яких додалися CAD20 млн пожертв у натуральній формі.

"Коли Росія вторглася в Україну 24 лютого, ми були там кілька днів із першими гуманітарними вантажами. Ми продовжуємо розширювати нашу роботу як гуманітарна благодійна організація Канади, яка допомагає постраждалій від війни Україні", - зазначив Гетьманчук.

Основна увага в рамках гуманітарної допомоги приділена гарантуванню продовольчої безпеки, медичному обслуговуванню, наданню тимчасового житла та підтримці психічного здоров'я переміщеним особам в Україні, сусідніх країнах і Канаді.

"Демократичний світ не може дозволити Україні зазнати поразки, бо... (інакше - ІФ-У) Путіна доведеться зупиняти нашим синам і дочкам. Ми дякуємо всім канадцям за підтримку України", - зазначила Хичій.

З лютого 2022 року в рамках "Гуманітарного заклику" в Україні було надано допомогу на суму понад CAВ70 млн. Зокрема, передано 700 тис. продуктових наборів для 2 млн українців в Україні, Молдові та Румунії, понад 141 тонну ліків, 28 автомобілів швидкої допомоги, 100 систем життєзабезпечення MOVES SLC для МОЗ України, 50 вакуумних зашивочних апаратів (VAC), обладнання для пологових відділень і реабілітаційного центру для ветеранів; тисячу комплектів пожежного спорядження і 10 тис. захисних рукавичок, роботи-сапери і рентгенівські апарати для гуманітарного розмінування; генератори і водяні насоси та багато іншого.

За даними Міністерства імміграції, біженців та громадянства Канади (IRCC), станом на 27 січня 2024 року понад 220 тис. українців знайшли притулок у Канаді за візою CUAET. Онтаріо та Альберта прийняли понад 60% усіх новоприбулих - 40% і 22% відповідно. Квебек, Британська Колумбія та Манітоба прийняли по 10% власників віз CUAET.

Приблизно CAD2 млн було виділено більш ніж на 30 гуманітарних проєктів у шести провінціях, спрямованих на підтримку переміщених українців - переважно жінок із дітьми та людей похилого віку - з акцентом на проднадійну безпеку, житло і психосоціальну підтримку, як-от консультування з питань травматизму та допомога в працевлаштуванні.

Крім цього, за два роки Канадсько-українська програма хірургічної допомоги - CUSAP, яка працює з 2014 року, здійснила чотири хірургічні місії для лікування понад 90 українців із тяжкими травмами обличчя, отриманими внаслідок воєнних дій.

Як повідомлялося, "Український гуманітарний заклик" (UHA) був започаткований у січні 2022 року Канадсько-українським фондом і Конгресом українців Канади для координації ефективного надання гуманітарної допомоги постраждалій від війни Україні після повномасштабного вторгнення Росії, включно з допомогою українським біженцям у Європі та Канаді.

Джерело: https://www.cufoundation.ca/media-event-feb21-2024/

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Король Чарльз ІІІ повернеться до виконання державних обов'язків наступного тижня

У КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ ПРАЦЮЮТЬ СИЛИ ПВО! ЗАФІКСОВАНО РУХ ВОРОЖИХ БПЛА - ОВА

Війська РФ за минулий день обстріляли 11 громад Сумської області

На півдні України знищено три розвідувальні та один ударний БПЛА

Росіяни п’ять разів обстріляли Нікополь зі ствольної артилерії

Данія має намір посилити фінансову допомогу оборонній промисловості України

Основна мішень нічного ракетного обстрілу РФ - енергетика, включно з об'єктами для транзиту газу

Шмигаль під час поїздки до Волинської та Львівської областей ознайомився з ходом будівництва другого рівня захисту на енергетичних об'єктах

Українська авіація завдала 16 ударів по районах зосередження противника

Росіяни за добу завдали 31 ракетного і 46 авіаційних ударів по території України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА