14:14 29.02.2024

Литва притягує до відповідальності трьох бойовиків "ДНР", які вбили в Маріуполі литовського режисера

2 хв читати

Органи прокуратури Литовської Республіки повідомили про підозру трьом бойовикам "ДНР", які причетні до тортур і вбивства литовського режисера, повідомила генеральний прокурор Литви Ніда Грунскене.

"У лютому цього року троє військових невизнаної "Донецької республіки" були визнані підозрюваними в участі в нелюдському поводженні та вбивстві. На початку війни в Маріуполі був убитий литовський режисер, який допоміг цивільним українцям втекти з Маріуполя. Цього режисера було затримано і вбито", - повідомила генпрокурор Литви на брифінгу в четвер у Києві, де відбувається міжнародна конференція United for Justice. United for Heritage.

Наразі, як уточнила Грунскене, встановлено трьох підозрюваних у цьому злочині, триває робота зі встановлення інших підозрюваних.

Зі свого боку генеральний прокурор Андрій Костін додав, що справа, про яку розповіла його литовська колега, - це литовське розслідування в рамках діяльності спільної слідчої групи (JIT). "Воно є знаковим для нас, тому що стосується жахливих злочинів агресора, які були скоєні в Маріуполі", - зазначив Костін.

"Трьох проросійських бойовиків підозрюють у вбивстві громадянина Литви. Цивільного, який жодним чином не брав участі в бойових діях. Нелюдські тортури, які включали в себе побиття, поранення ножем, переломи кісток, імітацію розстрілу, призвели до смерті цього чоловіка", - наголосив генпрокурор.

Він заявив: "Ідентифікація підозрюваних у цьому жорстокому вбивстві є важливим свідченням того, що навіть коли воєнні злочини скоєні на окупованих територіях, до яких ми не маємо фізичного доступу, злочинці не уникнуть правосуддя".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Війська РФ атакували у Львівській області об'єкти критичної інфраструктури, жертв немає - Козицький

Силами ППО вночі знищено 21 із 34 ракет, які атакували Україну - Повітряні сили ЗСУ

За добу на Харківщині один загиблий і вісім постраждалих унаслідок ворожих обстрілів

У Дніпропетровській області в результаті ракетних ударів та артобстрілів пошкоджено енергооб'єкти та понад десять магазинів, поранено двох жителів

Українська авіація за добу атакувала 14 районів скупчення сил противника

Сили оборони ліквідували 1124 окупанта, а також три засоби ППО противника

Уночі атаковано чотири теплоелектростанції із серйозним пошкодженням обладнання

На фронті за добу було 94 бойові зіткнення, на авдіївському напрямку ЗС України відбили 29 атак

Атаковані об'єкти енергетичної інфраструктури у Дніпропетровській, Івано-Франківській та Львівській областях

Армія РФ за добу завдала 12 ракетних та 76 авіаційних ударів по території України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА