15:30 05.03.2024

МКС видав ордер на арешт командувача дальньої авіації РФ та екскомандувача ЧФ РФ за злочини проти людяності у зв'язку з обстрілами енергоструктури України

1 хв читати
МКС видав ордер на арешт командувача дальньої авіації РФ та екскомандувача ЧФ РФ за злочини проти людяності у зв'язку з обстрілами енергоструктури України

Міжнародний кримінальний суд (МКС) видав ордер на арешт командувача дальньої авіації Росії Сергія Кобилаша й колишнього командувача Чорноморського флоту РФ Віктора Соколова за злочини проти людяності у зв'язку з обстрілами енергоструктури України.

"...МКС видав ордери на арешт двох осіб: Сергія Івановича Кобилаша й Віктора Миколайовича Соколова в контексті ситуації в Україні за ймовірно вчинені злочини в період із 10 жовтня 2022 року до щонайменше 9 березня 2023 року", - ідеться в документі, оприлюдненому на сайті МКС.

Ордери видано за клопотанням прокуратури. "Є достатньо підстав вважати, що двоє підозрюваних відповідальні за ракетні удари, здійснені під їхнім командуванням по українській енергетичній інфраструктурі".

У МКС наголошують, що, згідно зі ст. 7 Римського статуту, ракетні атаки кваліфікуються як "неодноразове вчинення дій проти цивільного населення. Отже, є розумні підстави вважати, що підозрювані також несуть відповідальність за злочини проти людства".

Водночас текст ордерів на арешт для захисту свідків і гарантування розслідування не оприлюднюють, однак Палата попереднього провадження в інтересах правосуддя визнала за необхідне дозволити Секретаріату суду оприлюднити інформацію щодо наявності ордерів, імен підозрюваних і злочинів, які їм інкримінують.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Дніпропетровській області в результаті ракетних ударів та артобстрілів пошкоджено енергооб'єкти та понад десять магазинів, поранено двох жителів

Українська авіація за добу атакувала 14 районів скупчення сил противника

Сили оборони ліквідували 1124 окупанта, а також три засоби ППО противника

Уночі атаковано чотири теплоелектростанції із серйозним пошкодженням обладнання

На фронті за добу було 94 бойові зіткнення, на авдіївському напрямку ЗС України відбили 29 атак

Атаковані об'єкти енергетичної інфраструктури у Дніпропетровській, Івано-Франківській та Львівській областях

Армія РФ за добу завдала 12 ракетних та 76 авіаційних ударів по території України

Окупанти за добу завдали понад 500 ударів по Запорізькій області, є руйнування

Влада КНР має намір виплачувати населенню до $1,4 тис. при заміні старих машин на електромобілі

Права на логотип МАУ на майданчику СЕТАМ придбав директор Орловської ВЕС

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА