19:07 07.03.2024

Норвегія приєдналася до коаліції ППО для України

1 хв читати

Норвегія приєдналася до коаліції з підтримки України в сфері протиповітряної оборони, повідомляє пресслужба норвезького уряду.

"Для Норвегії цілком природно бути частиною такої коаліції з протиповітряної оборони. Норвезький NASAMS щодня робить свій внесок у порятунок життів українців і захист критично важливої інфраструктури", - заявив міністр оборони Норвегії Бйорн Арильд Грам.

У пресрелізі зазначається, що норвезький уряд уже приєднався до трьох коаліцій, які надають військову підтримку Україні. Це морська коаліція, яку Норвегія очолює спільно з Великою Британією, коаліція F-16, у рамках якої норвезький уряд надасть Україні винищувачі F-16 і навчить ЗСУ їхнього управління, а також коаліція ППО, яку очолюють Німеччина і Франція.

"Ми заявили, що надаватимемо підтримку там, де вона найбільш необхідна. ППО перебуває у списку пріоритетів України. Вона абсолютно необхідна для захисту військових відомств, міст і критичної інфраструктури, необхідної для підтримки життєдіяльності суспільства", - наголосив глава норвезького Міноборони.

Як повідомлялося, 14 лютого Франція і Німеччина запустили в Брюсселі коаліцію з підтримки української протиповітряної оборони в рамках Контактної групи з оборони України.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Помаранчева лихоманка: у Нідерландах відсвяткували день народження короля

Король Чарльз ІІІ повернеться до виконання державних обов'язків наступного тижня

У КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ ПРАЦЮЮТЬ СИЛИ ПВО! ЗАФІКСОВАНО РУХ ВОРОЖИХ БПЛА - ОВА

Війська РФ за минулий день обстріляли 11 громад Сумської області

На півдні України знищено три розвідувальні та один ударний БПЛА

Росіяни п’ять разів обстріляли Нікополь зі ствольної артилерії

Данія має намір посилити фінансову допомогу оборонній промисловості України

Основна мішень нічного ракетного обстрілу РФ - енергетика, включно з об'єктами для транзиту газу

Шмигаль під час поїздки до Волинської та Львівської областей ознайомився з ходом будівництва другого рівня захисту на енергетичних об'єктах

Українська авіація завдала 16 ударів по районах зосередження противника

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА