18:32 08.03.2024

Україна вимагає від РФ невідкладного виконання резолюції Ради керівників МАГАТЕ про повернення ЗАЕС - глава Міненерго

2 хв читати
Україна вимагає від РФ невідкладного виконання резолюції Ради керівників МАГАТЕ про повернення ЗАЕС - глава Міненерго

Україна вимагає від Росії негайного виконання резолюції Ради керуючих МАГАТЕ від 7 березня про термінове повернення Запорізької АЕС під повний її контроль і наполягатиме на посиленні санкцій у разі невиконання, повідомив міністр енергетики України Герман Галущенко.

"Ми вимагаємо від росії негайного виконання резолюції Ради керуючих МАГАТЕ, а в разі відмови - наполягатимемо на посиленні санкцій", - сказав Галущенко в ефірі телемарафону "Єдині новини", слова якого наведено в релізі міністерства в п'ятницю.

За його словами, з огляду на те, що виконання міжнародних документів є слабкою стороною Росії, "ми будемо пушити питання санкцій відповідно".

"Резолюція фіксує весь перелік проблемних питань, які накопичились під час окупації ЗАЕС. Ключовий меседж, який ми доносимо до світової спільноти і, зокрема, до Ради керуючих МАГАТЕ: кожен день перебування росіян на ЗАЕС збільшує кількість цих проблем і активізує загрозу ядерного інциденту", - наголосив глава Міненерго.

Він додав, що Україна вперше стала членом Ради керуючих МАГАТЕ після 13-річної перерви, і ухвалення запропонованої нашою делегацією резолюції є важливим досягненням.

"У нас є два роки, коли ми будемо представлені в Раді керуючих. У цьому органі - 35 країн, він формує ключові напрями діяльності МАГАТЕ. З урахуванням того, що росіяни накоїли з ядерною енергетикою в Україні, дуже важливо, що наш голос буде безпосередньо присутній. Голосування показало, що весь цивілізований світ - з нами", - зазначив Галущенко.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти обстріляли за добу 4 міста і 26 прикордонних сіл у Сумській і Чернігівській областях, 2 людини загинули, 4 постраждали - ОК "Північ"

Окупанти атакували вночі 4 ТЕС в Україні, є постраждалі - ДТЕК

Окупанти обстріляли за добу 14 населених пунктів у Херсонській області, 1 житель загинув, 8 поранено - обладміністрація

В Україні атаковано об'єкти газової інфраструктури, споживачі та клієнти не постраждають - "Нафтогаз"

Знищено російську РЛС "Подльот" - ГУР

Війська РФ атакували у Львівській області об'єкти критичної інфраструктури, жертв немає - Козицький

Силами ППО вночі знищено 21 із 34 ракет, які атакували Україну - Повітряні сили ЗСУ

За добу на Харківщині один загиблий і вісім постраждалих унаслідок ворожих обстрілів

У Дніпропетровській області в результаті ракетних ударів та артобстрілів пошкоджено енергооб'єкти та понад десять магазинів, поранено двох жителів

Українська авіація за добу атакувала 14 районів скупчення сил противника

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА