07:06 09.03.2024

США ввели санкції проти російської та центральноафриканської компаній

2 хв читати

США запровадили санкції проти російської компанії Limited Liability Company Broker Expert і фірми з Центральноафриканської Республіки (ЦАР) Bois Rouge SARLU, які пов'язують із діяльністю ПВК "Вагнер", повідомила пресслужба американського Мінфіну.

У пресрелізі йдеться про те, що санкції щодо компаній було введено "за їхні зусилля зі сприяння шкідливій діяльності Росії в ЦАР". Стверджується, що юрособи, які потрапили під санкції, зіграли важливу роль для підтримки дій ПВК "Вагнер" у Центральноафриканській Республіці.

У Мінфіні заявили, що зазначені компанії прагнули отримати грошову вигоду від незаконного видобутку природних ресурсів і надавали матеріальну та фінансову підтримку "Групі Вагнера".

Пресслужба повідомила, що Limited Liability Company Broker Expert базується в Санкт-Петербурзі. Стверджується, що Broker Expert постачала товари компаніям, пов'язаним із засновником ПВК "Вагнер" Євгеном Пригожиним, які базуються в ЦАР і Судані. Крім того, Broker Expert була постачальником шоломів для терористів "Групи Вагнера".

Компанія Bois Rouge SARLU розташована в столиці ЦАР Бангі. Стверджується, що компанія була пов'язана з Євгеном Пригожиним, вона уклала концесію на видобуток природних ресурсів республіки в обмін на послуги, які ПВК "Вагнер" надавала владі ЦАР. Bois Rouge експортує тропічні породи деревини, такі як азобе, іроко, мукулунгу, сапелі і талі, покупцям у Китаї, на Близькому Сході, Європі та Центральній Азії. У 2022 році компанію перейменували на Wood International Group SARLU.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Шмигаль ознайомився з процесом зведення фортифікацій на кордоні з Білоруссю у Волинській області

Світ має всі можливості, щоб допомогти збивати кожну ракету і кожен дрон російських терористів - Зеленський

Унаслідок негоди без світла майже 4 тис. споживачів у 28 населених пунктах Сумської області - Міненерго

Пожежа виникла на інфраструктурному об'єкті в Дніпровському районі після удару ворога - голова ОВА Лисак

Ідентифіковано військовослужбовця РФ, причетного до вбивства капітана судна в Голій Пристані 2022 року - Офіс генпрокурора

Ракетний удар росіян пошкодив об'єкти енергосистеми в трьох областях - "Укренерго"

Двоє постраждалих у ДТП за участю голови Броварської райадміністрації у важкому стані, дитина з мамою в середньому - голова обладміністрації

Дрони СБУ завдали ударів по військовому аеродрому і двом НПЗ у Краснодарському краї - джерело

У Криворізькому районі двоє постраждалих від ракетного удару - обладміністрація

Фон Крамон побоюється, що в разі посилення після виборів в Європарламенті позиції радикалів підтримка Україні може ослабнути

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА