12:18 11.03.2024

В Україні залишаються без світла переважно через бойові дії майже 400 населених пунктів

2 хв читати
В Україні залишаються без світла переважно через бойові дії майже 400 населених пунктів

Через бойові дії та з інших причин на ранок понеділка без світла залишаються 386 населених пунктів, повідомила НЕК "Укренерго".

Згідно з її повідомленням у телеграм-каналі, через обстріли є нові пошкодження в мережах обленерго Дніпропетровської, Донецької, Запорізької, Миколаївської, Одеської, Сумської, Харківської, Херсонської областей.

За даними Міністерства енергетики в телеграм-каналі, найбільше споживачів без напруги залишається на Донеччині - там через війну відключено одразу 107 населених пунктів із 45,7 тис. споживачів.

У Харківській області без світла 15,5 тис. споживачів у 63 населених пунктах, у Запорізькій - 3,7 тис. споживачів у 50 населених пунктах, у Сумській - 1,1 тис. точок обліку в 58 населених пунктах, у Херсонській - 26 тис. споживачів у 45 населених пунктах, у Чернігівській - 1,1 тис. споживачів у 19 населених пунктах. У Херсоні без електропостачання залишаються понад 3 тис. абонентів.

З технічних причин знеструмлено приблизно тисячу споживачів у 2 населених пунктах Закарпатської області та побутових споживачів одного населеного пункту на Львівщині.

Водночас за добу енергетики відновили електропостачання понад 10,5 тис. споживачів, зокрема 3,9 тис. споживачів на Харківщині, з яких у прифронтовому населеному пункті заживлено 22 абонентів, які залишалися без світла з початку повномасштабного вторгнення. У Донецькій області повернули світло 4 тис. споживачів, у Запорізькій області - 62 сім'ям у чотирьох прифронтових населених пунктах, що були відключені внаслідок обстрілів, у Миколаївській - 425 абонентам у двох населених пунктах.

Щодо газопостачання Міненерго повідомляє, що в Харкові внаслідок самовільного втручання в роботу газових приладів у газопровід багатоповерхівки потрапила вода, від газопостачання відключено 15 квартир.

Через технологічні порушення від газопостачання відключено 47 абонентів у Коростені Житомирської області.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Силами ППО вночі знищено 21 із 34 ракет, які атакували Україну - Повітряні сили ЗСУ

За добу на Харківщині один загиблий і вісім постраждалих унаслідок ворожих обстрілів

У Дніпропетровській області в результаті ракетних ударів та артобстрілів пошкоджено енергооб'єкти та понад десять магазинів, поранено двох жителів

Українська авіація за добу атакувала 14 районів скупчення сил противника

Сили оборони ліквідували 1124 окупанта, а також три засоби ППО противника

Уночі атаковано чотири теплоелектростанції із серйозним пошкодженням обладнання

На фронті за добу було 94 бойові зіткнення, на авдіївському напрямку ЗС України відбили 29 атак

Атаковані об'єкти енергетичної інфраструктури у Дніпропетровській, Івано-Франківській та Львівській областях

Армія РФ за добу завдала 12 ракетних та 76 авіаційних ударів по території України

Окупанти за добу завдали понад 500 ударів по Запорізькій області, є руйнування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА