16:54 11.03.2024

Генпрокурор Костін: Важливо боротися не тільки з топкорупцією, українці хочуть бачити ефективність на місцевому рівні

2 хв читати
Генпрокурор Костін: Важливо боротися не тільки з топкорупцією, українці хочуть бачити ефективність на місцевому рівні

Правоохоронні органи України мають гарантувати українцям не тільки боротьбу з корупцією у вищих ешелонах влади, а й ефективність притягнення до відповідальності корупціонерів на місцях, зазначає генеральний прокурор Андрій Костін.

"Антикорупційна інфраструктура бореться з топкорупцією, але вкрай важливо боротися і з іншими рівнями корупції, тому що для деяких людей у громадах не мають значення якийсь міністр чи якийсь суддя десь. Звісно, вони розуміють, що це важливо, але для їх звичайного життя ми також маємо гарантувати, що боремося з корупцією в їхніх місцевих громадах", - сказав Костін у понеділок на конференції "Боротьба з корупцією в Україні: прогрес на шляху до членства в ЄС".

За його словами, українці хочуть бачити притягнення до відповідальності за корупцію місцевих правоохоронців, податківців, інших чиновників місцевого рівня.

"Ми маємо боротися з усіма рівнями корупції одночасно. Звісно, під час війни немає великих ресурсів. Але один із моїх пріоритетів... протистояти корупції з найвищого до найнижчого рівнів", - наголосив генпрокурор.

Він також наголосив, що Україні слід більше вкладатися в запобігання корупції.

"Думаю, що завдяки нашим спільним зусиллями ми будемо успішними і покращимо підходи до превенції", - додав Костін.

Він уточнив, що запобігання корупції - це завдання не тільки Національного агентства із запобігання корупції, а й регулювальних органів, які мають змінити підходи у своїй роботі.

Генпрокурор додав: "Думаю, у нас спільна позиція з антикорупційними органами, щоб зробити нашу роботу більш ефективною за допомогою насамперед змін у процесуальному законодавстві".

Костін також назвав "безпрецедентною в складних умовах" роботу керівників Спеціалізованої антикорупційної прокуратури та Національного антикорупційного бюро.

"У нас два вороги: зовнішній - РФ, її проксі, колаборанти, зрадники, агенти - і внутрішній ворог - корупція. І ми маємо перемогти в обох битвах", - підсумував Костін.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Депутат Європарламенту фон Крамон: Україні потрібно включити опозицію у виконавчі органи влади

Окупанти обстріляли за добу 4 міста і 26 прикордонних сіл у Сумській і Чернігівській областях, 2 людини загинули, 4 постраждали - ОК "Північ"

Окупанти атакували вночі 4 ТЕС в Україні, є постраждалі - ДТЕК

Окупанти обстріляли за добу 14 населених пунктів у Херсонській області, 1 житель загинув, 8 поранено - обладміністрація

В Україні атаковано об'єкти газової інфраструктури, споживачі та клієнти не постраждають - "Нафтогаз"

Знищено російську РЛС "Подльот" - ГУР

Війська РФ атакували у Львівській області об'єкти критичної інфраструктури, жертв немає - Козицький

Силами ППО вночі знищено 21 із 34 ракет, які атакували Україну - Повітряні сили ЗСУ

За добу на Харківщині один загиблий і вісім постраждалих унаслідок ворожих обстрілів

У Дніпропетровській області в результаті ракетних ударів та артобстрілів пошкоджено енергооб'єкти та понад десять магазинів, поранено двох жителів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА