09:32 12.03.2024

Суд залишив чинним рішення у справі ексголови Верховного Суду Князєва

2 хв читати
Суд залишив чинним рішення у справі ексголови Верховного Суду Князєва

Київський апеляційний суд відмовив у задоволенні апеляційної скарги ексголови Верховного Суду Всеволода Князєва на рішення Печерського районного суду Києва, яким його визнали винним у порушенні встановлених законом обмежень щодо одержання подарунків, повідомила пресслужба Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК).

"Сьогодні, 11 березня 2024 року, Київський апеляційний суд відмовив у задоволенні апеляційної скарги колишнього голови Верховного Суду (ВС) Всеволода Князєва на рішення Печерського районного суду міста Києва, яким його було визнано винним у порушенні встановлених законом обмежень щодо одержання подарунків", - ідеться в повідомленні.

Зазначається, що, порушуючи передбачену ч. 2 ст. 23 Закону України "Про запобігання корупції" заборону, Князєв отримав подарунок у вигляді оренди квартири в Печерському районі (Липки) міста Києва площею 133 м² за ціною, суттєво нижчою за мінімальну ринкову вартість оренди житла.

На підставі договору оренди нерухомого майна, підписаного наприкінці 2017 року, суддя орендував квартиру для проживання зі щомісячною платою 1 тис. грн. Різниця у фактичній та ринковій вартості оренди і була цим незаконним подарунком.

Постановою Печерського районного суду Києва, яка від сьогодні набирає законної сили, на Всеволода Князєва накладено адміністративне стягнення у вигляді штрафу в розмірі 2 550 грн, а також конфіскації подарунка в розмірі 906 600 грн. Кошти будуть стягнуті в дохід держави.

"У разі невиконання Князєвим рішення суду добровільно, НАЗК, реалізуючи права стягувача, звертатиметься до органів державної виконавчої служби для забезпечення його примусового виконання", - зазначили в НАЗК.

Рішення апеляційного суду остаточне й оскарженню не підлягає.

У НАЗК зазначили, що встановлені судом обставини є підставою притягнення судді Князєва до дисциплінарної відповідальності, зокрема із застосуванням стягнення у вигляді подання про звільнення з посади судді.

"З метою ініціювання дисциплінарного провадження НАЗК звернеться зі скаргою до Вищої ради правосуддя", - йдеться в повідомленні.

Оскільки Князєва визнали винним у вчиненні правопорушення, пов'язаного з корупцією, відомості про нього буде внесено до Єдиного державного реєстру осіб, які вчинили корупційні або пов'язані з корупцією правопорушення.

Як повідомлялося, 13 жовтня 2023 р. НАЗК склало протокол про адміністративне правопорушення в питаннях одержання подарунків стосовно ексголови Верховного Суду Всеволода Князєва, який орендував елітну квартиру в центрі Києва за ціною, значно нижчою від ринкової - за 1 тис. грн.

18 травня правоохоронці заарештували Князєва за обвинуваченням в одержанні неправомірної вигоди $2,7 млн за рішення на користь бізнесмена Костянтина Жеваго у справі про Полтавський гірничо-збагачувальний комбінат. Суд уже декілька разів зменшував розмір застави Князєву, нині вона становить 45 млн грн. На початку жовтня правоохоронці завершили слідство у справі колишнього голови Верховного Суду.

Джерело: https://t.me/NAZK_gov_ua/2877

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Війська РФ атакували у Львівській області об'єкти критичної інфраструктури, жертв немає - Козицький

Силами ППО вночі знищено 21 із 34 ракет, які атакували Україну - Повітряні сили ЗСУ

За добу на Харківщині один загиблий і вісім постраждалих унаслідок ворожих обстрілів

У Дніпропетровській області в результаті ракетних ударів та артобстрілів пошкоджено енергооб'єкти та понад десять магазинів, поранено двох жителів

Українська авіація за добу атакувала 14 районів скупчення сил противника

Сили оборони ліквідували 1124 окупанта, а також три засоби ППО противника

Уночі атаковано чотири теплоелектростанції із серйозним пошкодженням обладнання

На фронті за добу було 94 бойові зіткнення, на авдіївському напрямку ЗС України відбили 29 атак

Атаковані об'єкти енергетичної інфраструктури у Дніпропетровській, Івано-Франківській та Львівській областях

Армія РФ за добу завдала 12 ракетних та 76 авіаційних ударів по території України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА