19:10 12.03.2024

США мають намір оголосити про новий пакет допомоги Україні на $300 млн - ЗМІ

1 хв читати
США мають намір оголосити про новий пакет допомоги Україні на $300 млн - ЗМІ

Білий дім має намір пізніше у вівторок оголосити про виділення Києву нового пакета військової допомоги на $300 млн, до якого увійдуть, зокрема, балістичні ракети ATACMS, повідомляє Politico з посиланням на неназваних представників американської влади.

"До пакета увійдуть старіші версії ракет дальньої дії ATACMS, які можуть літати на 160 км, мати боєголовки, споряджені касетними боєприпасами з бомбами малого калібру, заявило одне з джерел", - інформує видання.

Також до траншу мають увійти снаряди для гаубиць калібру 155 мм, керовані реактивні снаряди, що застосовуються в реактивних системах залпового вогню M270 MLRS і M142 HIMARS.

За словами джерела Politico, для цього пакета допомоги Пентагон використає зекономлені раніше ресурси, однак ідеться про тимчасове рішення. "Це не альтернатива додатковому фінансуванню", - підсумував неназваний представник Міноборони США.

Адміністрація США восени минулого року надіслала до Конгресу запит про виділення додаткових коштів для надання подальшої допомоги Україні та Ізраїлю; зокрема, Києву пропонували виділити $61,4 млрд терміном на рік. Однак затвердити це фінансування поки що не вдалося.

У жовтні 2023 року повідомлялося, що Вашингтон негласно поставив Києву ракети великої дальності ATACMS. Politico тоді зазначало, що США вперше надали Україні обладнання, здатне вражати цілі "далеко за лінією фронту".

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА