20:17 13.03.2024

Міноборони України: Не можемо коментувати точну кількість людей, необхідних для залучення до Сил оборони

2 хв читати
Міноборони України: Не можемо коментувати точну кількість людей, необхідних для залучення до Сил оборони

Озвучена раніше цифра про мобілізацію 400-500 тисяч людей є загальною оцінкою, яка коригується залежно від розвитку подій в театрі бойових дій. Точну кількість громадян, необхідних для залучення до Сил оборони, Міноборони не може коментувати, йдеться в коментарі відомства виданню Financial Times.

"Щодо кількості мобілізованих. Одразу зазначимо, що з міркувань безпеки ми не можемо коментувати точну кількість необхідних для залучення людей до Сил оборони. До того ж, 400-500 тисяч є загальною оцінкою, яка коригується залежно від розвитку подій на театрі бойових дій, і які неможливо задовольнити одразу", - йдеться в коментарі Міноборони, опублікованому у фейсбуці.

У відомстві наголосили, що триває процес посилення Збройних сил, зокрема, необхідний і для того, щоб мати можливість звільнити з армії тих, хто захищає державу з перших днів повномасштабного вторгнення. Міноборони зазначило, що визначення кінцевого терміну служби є вкрай важливим.

У відомстві нагадали, що наразі Верховна Рада розглядає законопроєкт, яким пропонується встановити цей термін на рівні 36 місяців, додавши, що зміни до закону про мобілізацію також дадуть змогу зрозуміти мобілізаційний потенціал у державі через удосконалення процесу військового обліку, створення відповідних цифрових механізмів.

"Зміни до механізму мобілізації стосуються підготовки військовослужбовців. Під час воєнного стану така підготовка становитиме до 3 місяців, що включає базову загальновійськову підготовку та підготовку за фахом. Наше завдання, зробити так, щоб кожен військовозобов’язаний мав чітке уявлення про те, як проходитиме підготовка, відбір в підрозділи, служба, які гарантії дає держава, яким буде термін служби тощо", - йдеться в коментарі.

У Міноборони вважають, що "саме нерозуміння цих деталей, яке, на жаль, існує, є тим бар'єром, який змушує частину людей уникати мобілізації до Сил оборони".

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Силами ППО вночі знищено 21 із 34 ракет, які атакували Україну - Повітряні сили ЗСУ

За добу на Харківщині один загиблий і вісім постраждалих унаслідок ворожих обстрілів

У Дніпропетровській області в результаті ракетних ударів та артобстрілів пошкоджено енергооб'єкти та понад десять магазинів, поранено двох жителів

Українська авіація за добу атакувала 14 районів скупчення сил противника

Сили оборони ліквідували 1124 окупанта, а також три засоби ППО противника

Уночі атаковано чотири теплоелектростанції із серйозним пошкодженням обладнання

На фронті за добу було 94 бойові зіткнення, на авдіївському напрямку ЗС України відбили 29 атак

Атаковані об'єкти енергетичної інфраструктури у Дніпропетровській, Івано-Франківській та Львівській областях

Армія РФ за добу завдала 12 ракетних та 76 авіаційних ударів по території України

Окупанти за добу завдали понад 500 ударів по Запорізькій області, є руйнування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА