12:40 14.03.2024

СБУ і Нацполіція затримали "чорних зброярів", які продавали російську зброю

2 хв читати
СБУ і Нацполіція затримали "чорних зброярів", які продавали російську зброю

Служба безпеки України спільно з Національною поліцією України викрили чотирьох "чорних зброярів", які продавали криміналітету трофейну російську зброю і вибухівку. 

"Служба безпеки й Національна поліція запобігли продажу зброї та боєприпасів представникам кримінальних кіл у трьох регіонах України. Серед вилученого у зловмисників - понад 60 кг вибухівки, снайперська зброя, великокаліберні кулемети та новітні автомати російського виробництва", - йдеться в повідомленні СБУ в четвер.

Зокрема, за інформацією української спецслужби, у Харківській області затримано зловмисника, який намагався продати криміналітету цілий арсенал бойових засобів ураження. Він зберігав зброю в підземному схроні, який облаштував у лісопосадці в деокупованому Ізюмському районі.

"Під час огляду схованки виявлено кілька ящиків із тротилом і пластидом, снайперську гвинтівку Драгунова, боєприпаси до гранатометів і протитанкового ракетного комплексу "Фагот", понад 13 тис. набоїв різного калібру", - уточнюється в повідомленні.

За даними слідства, виявлені зразки озброєння фігурант звозив до тайника з місць колишнього базування російських військ під час боїв за Харків.

На Київщині виявлено кілька прихованих арсеналів зброї, які залишили окупанти. "Перша схованка знаходилась у покинутому гаражі в одному зі звільнених селищ Бучанського району. Під час огляду приміщення там виявлено російський БРДМ із великокаліберним кулеметом. Крім цього, неподалік у підземному схроні було понад 150 пострілів до гранатометів і 15 бойових гранат російського виробництва", - інформують в українській спецслужбі.

На Дніпропетровщині, згідно з повідомленням СБУ, затримано місцевого жителя, який намагався підпільно продати ручний кулемет Калашникова - фігурант підшукував потенційних клієнтів серед представників кримінальних кіл, з якими підтримував зв'язки.

Під час обшуку у зловмисника також знайдено два автомати АК-74, чотири бойові гранати та понад 1,3 тис. набоїв різного калібру.

Усім фігурантам повідомлено про підозру за ст. 263 Кримінального кодексу України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Розпочато кримінальне провадження за фактом перешкоджання доступу держави до стратегічної інформації про проєктування АЕС – Міненерго

Окупанти обстріляли два села на Харківщині, постраждала пенсіонерка - Синєгубов

ОКУПАНТИ Б'ЮТЬ ПО ХАРКОВУ І ХАРКІВСЬКОМУ РАЙОНУ - ГОЛОВА ОБЛАДМІНІСТРАЦІЇ

Пожежу в Миколаєві на деревообробному підприємстві ліквідовано - ДСНС

У неділю в Україні буде тепло, подекуди можливий дощ, вночі у східних та південно-східних областях заморозки на ґрунті - Укргідрометцентр

На Донеччині на Великдень нічні богослужіння в церквах відбудуться без участі людей - обладміністрація

Кравченко закликав мешканців Київщини до дотримання комендантської години у Великодні свята та правил поведінки під час повітряної тривоги

У Кропивницькому районі пошкоджено 20 приватних будинків унаслідок ракетного удару в п'ятницю - ОВА

Пожежу в Миколаєві на деревообробному підприємстві локалізовано на 2 тис. кв м, гасіння окремих осередків горіння триває - ДСНС

На Волині знайдено ще одну історичну пам'ятку часів Київської Русі - Офіс генпрокурора

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА