21:02 14.03.2024

В Україні пройшов День італійського дизайну-2024

2 хв читати

У Національному університеті "Львівська політехніка" відбулося відкриття Дня італійського дизайну в Україні 2024, повідомляє посольство Італії.

"День італійського дизайну в Україні, у складному контексті другого року російської агресії, має на меті стати знаком безпосередньої близькості Італії до населення України, особливо до тих, хто займається підприємницькою діяльністю", - зазначив посол П'єр Франческо Дзадзо, відкриваючи День італійського дизайну в Україні.

Посол представив українській громадськості концепцію цьогорічного заходу, що відзначається в усьому світі.

"Завдяки зусиллям Відділу розвитку торговельного обміну ICE та Італійського інституту культури ми розкриваємо цьогорічну тему під назвою "Створюючи цінність: інклюзія, інновації та стійкість" саме в соціальному ракурсі. Цю тему присвячено кухні, яка виступає не лише місцем, де готують їжу, а насамперед центром домашнього соціально-побутового життя: і тому ми завозимо в Україну найкращі італійські технології, які застосовують для проєктування кухонь, щоб вони були функціональними та практичними як для людей із фізичними вадами, так і для маломобільних груп населення", - розповів Дзадзо.

Він додав, що не випадково ця ініціатива відбувається саме у Львові, де розташовані численні реабілітаційні клініки, переповнені учасниками бойових дій, з якими Італія співпрацює у сфері охорони здоров'я та реалізації гуманітарних ініціатив.

"Італія хоче допомогти, зокрема шляхом передачі своїх інноваційних та інклюзивних рішень, щоб особи, які постраждали на війні, стали ресурсом для майбутнього українського суспільства", - підсумував глава Місії.

В Україні заплановані зустрічі-бесіди з архітекторами Карло Мотроні та Марком Савицьким, шеф-кухарем Стефано Антоніоллі та підприємцем Лучіо Скіаролі.

Захід розпочався в НУ "Львівська політехніка" з ініціативи, орієнтованої на студентів, і продовжиться семінаром, присвяченим українським імпортерам меблів, дизайнерам та архітекторам, а також італійським підприємцям у цій галузі, які працюють в Україні.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти атакували вночі 4 ТЕС в Україні, є постраждалі - ДТЕК

Окупанти обстріляли за добу 14 населених пунктів у Херсонській області, 1 житель загинув, 8 поранено - обладміністрація

В Україні атаковано об'єкти газової інфраструктури, споживачі та клієнти не постраждають - "Нафтогаз"

Знищено російську РЛС "Подльот" - ГУР

Війська РФ атакували у Львівській області об'єкти критичної інфраструктури, жертв немає - Козицький

Силами ППО вночі знищено 21 із 34 ракет, які атакували Україну - Повітряні сили ЗСУ

За добу на Харківщині один загиблий і вісім постраждалих унаслідок ворожих обстрілів

У Дніпропетровській області в результаті ракетних ударів та артобстрілів пошкоджено енергооб'єкти та понад десять магазинів, поранено двох жителів

Українська авіація за добу атакувала 14 районів скупчення сил противника

Сили оборони ліквідували 1124 окупанта, а також три засоби ППО противника

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА