12:08 18.03.2024

План для Ukraine Facility передбачає реалізацію понад 36 індикаторів до 2024 р.

2 хв читати
План для Ukraine Facility передбачає реалізацію понад 36 індикаторів до 2024 р.

Кабінет Міністрів України в понеділок затвердив План для програми Ukraine Facility, до виконання якого буде прив'язано надання фінансової підтримки в рамках програми обсягом EUR50 млрд, розрахованої на чотири роки, повідомив прем'єрміністр Денис Шмигаль.

"План містить структурні реформи, яким відповідають понад 100 квартальних індикаторів. Це європейські підходи до реформи державного управління, до боротьби з корупцією, до економічних і секторальних реформ у різних галузях - від енергетики та аграрної галузі. Крім того, у документі прописані такі наскрізні напрямки як "зелений" перехід, цифровізація, євроінтеграція", - написав Шмигаль у телеграм-каналі.

За словами прем'єра, план розроблявся спільно з європейськими партнерами, щоб посилити Україну і наблизити членство в ЄС.

"Найближчим часом ми передамо його на розгляд Єврокомісії. Завдяки реалізації реформ плану для Ukraine Facility Україна зможе отримати близько EUR16 млрд цього року", - підсумував він.

Міністерство економіки уточнило, що План для Ukraine Facility передбачає реалізацію понад 36 індикаторів цього року, зокрема за напрямами вдосконалення управління державними фінансами, боротьби з корупцією, управління державною власністю, поліпшення бізнес-середовища, а також розвитку людського капіталу та пріоритетних галузей.

За даними Мінекономіки, загалом План містить понад 150 індикаторів за 69 напрямами реформ, виконання яких заплановано на період до 2027 року. Зазначається, що 16 із них - інвестиційні індикатори, для виконання яких необхідно продовжити та посилити програми розвитку інфраструктури, розмінування, відновлюваної енергетики, підтримку малого та середнього підприємництва тощо.

Зазначається, що оскільки План розроблявся в повній синхронізації з ключовими міжнародними партнерами України, деякі передбачені ним індикатори частково відповідають вже наявним міжнародним зобов'язанням України в рамках інших угод.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сирський на зустрічі у форматі Рамштайн розповів про загострення ситуації на фронті та потреби України

Суд заарештував голову Броварської райадміністрації Майбоженка без права застави - Офіс генпрокурора

Голові Броварської райадміністрації Майбоженку, який скоїв ДТП із чотирма постраждалими, висунуто підозру

Найближчими днями в Україні трохи потеплішає, місцями пройдуть короткочасні дощі

Шмигаль ознайомився з процесом зведення фортифікацій на кордоні з Білоруссю у Волинській області

Світ має всі можливості, щоб допомогти збивати кожну ракету і кожен дрон російських терористів - Зеленський

Унаслідок негоди без світла майже 4 тис. споживачів у 28 населених пунктах Сумської області - Міненерго

Пожежа виникла на інфраструктурному об'єкті в Дніпровському районі після удару ворога - голова ОВА Лисак

Ідентифіковано військовослужбовця РФ, причетного до вбивства капітана судна в Голій Пристані 2022 року - Офіс генпрокурора

Ракетний удар росіян пошкодив об'єкти енергосистеми в трьох областях - "Укренерго"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА