15:49 18.03.2024

Інститут книги презентує каталог "Українська поезія. 2023-2024" - Мінкультури

1 хв читати

Український інститут книги (УІК) презентує каталог "Українська поезія. 2023-2024", повідомляє пресслужба Міністерства культури та інформаційної політики України.

"У межах Національного тижня читання поезії Український інститут книги презентує каталог "Українська поезія. 2023-2024". Український інститут книги вперше організовує таку подію. Під час її підготовки виникла ідея створити каталог української поезії, що вийшла друком упродовж 2023-го та на початку 2024-го року. Каталог налічує 88 назв поетичних збірок. Це спроба зібрати під однією обкладинкою концентрат поетичних голосів, що з'являються в українських книжкових крамницях і бібліотеках під час війни", - йдеться в повідомленні.

Каталог поділено на чотири розділи: "Поезія (з) війни", де зібрано збірки поетів і поетес, які захищають або захищали Україну від російських окупантів у Силах оборони; "Сучасна українська поезія" - книги поезій сучасних авторів і авторок; "Класика" - перевидані чи вперше видані поезії авторів минулих сторіч; "Поетичні антології" - видання, авторства кількох авторів, поезії яких об’єднані тематикою, жанром чи періодом.

Згідно з повідомленням, каталог покликаний сприяти популяризації українських поетів і поеток, адже промоція читання та української літератури загалом є одним із визначальних завдань роботи Українського інституту книги.

Ознайомитися з каталогом можна за посиланням: https://heyzine.com/flip-book/e0d7f0e2e5.html#page/2

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти обстріляли за добу 4 міста і 26 прикордонних сіл у Сумській і Чернігівській областях, 2 людини загинули, 4 постраждали - ОК "Північ"

Окупанти атакували вночі 4 ТЕС в Україні, є постраждалі - ДТЕК

Окупанти обстріляли за добу 14 населених пунктів у Херсонській області, 1 житель загинув, 8 поранено - обладміністрація

В Україні атаковано об'єкти газової інфраструктури, споживачі та клієнти не постраждають - "Нафтогаз"

Знищено російську РЛС "Подльот" - ГУР

Війська РФ атакували у Львівській області об'єкти критичної інфраструктури, жертв немає - Козицький

Силами ППО вночі знищено 21 із 34 ракет, які атакували Україну - Повітряні сили ЗСУ

За добу на Харківщині один загиблий і вісім постраждалих унаслідок ворожих обстрілів

У Дніпропетровській області в результаті ракетних ударів та артобстрілів пошкоджено енергооб'єкти та понад десять магазинів, поранено двох жителів

Українська авіація за добу атакувала 14 районів скупчення сил противника

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА