20:25 19.03.2024

Мінекономіки нагадало посередникам у працевлаштуванні за кордоном про переліцензування до 14 квітня

1 хв читати
Мінекономіки нагадало посередникам у працевлаштуванні за кордоном про переліцензування до 14 квітня

Міністерство економіки України нагадало ліцензіатам у сфері посередництва у працевлаштуванні за кордоном, які ще не подали міністерству декларацію щодо ведення цієї діяльності, про необхідність зробити це у встановлений термін - до 14 квітня 2024 року.

"14 квітня 2024 року відповідно до закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо захисту прав трудових мігрантів та боротьби з шахрайством у працевлаштуванні за кордоном" ліцензії, видані суб’єктам господарювання до набрання чинності цим законом, а саме до 14 жовтня 2023 року, втрачають чинність", - повідомило міністерство в телеграм-каналі.

Згідно з опублікованими даними, декларацію подають у паперовому або електронному вигляді, у ліцензіата має бути зазначено один із видів діяльності за кодом 78 "Діяльність із працевлаштування", а також зареєстроване місце провадження діяльності.

Крім того, суб'єкт господарювання повинен мати укладений з іноземним роботодавцем зовнішньоекономічний договір (контракт) про надання послуг із посередництва у працевлаштуванні, пошуку та доборі працівників.

Як пояснили в Мінекономіки, після отримання декларації воно здійснює аналіз повноти та достовірності зазначених у декларації відомостей і приймає рішення про включення до переліку протягом 10 робочих днів.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти обстріляли за добу 4 міста і 26 прикордонних сіл у Сумській і Чернігівській областях, 2 людини загинули, 4 постраждали - ОК "Північ"

Окупанти атакували вночі 4 ТЕС в Україні, є постраждалі - ДТЕК

Окупанти обстріляли за добу 14 населених пунктів у Херсонській області, 1 житель загинув, 8 поранено - обладміністрація

В Україні атаковано об'єкти газової інфраструктури, споживачі та клієнти не постраждають - "Нафтогаз"

Знищено російську РЛС "Подльот" - ГУР

Війська РФ атакували у Львівській області об'єкти критичної інфраструктури, жертв немає - Козицький

Силами ППО вночі знищено 21 із 34 ракет, які атакували Україну - Повітряні сили ЗСУ

За добу на Харківщині один загиблий і вісім постраждалих унаслідок ворожих обстрілів

У Дніпропетровській області в результаті ракетних ударів та артобстрілів пошкоджено енергооб'єкти та понад десять магазинів, поранено двох жителів

Українська авіація за добу атакувала 14 районів скупчення сил противника

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА