02:46 20.03.2024

НБУ вніс зміни до деяких нормативно-правових актів щодо захисту прав споживачів фінпослуг

1 хв читати
НБУ вніс зміни до деяких нормативно-правових актів щодо захисту прав споживачів фінпослуг

Національний банк України (НБУ) вніс редакційні зміни до деяких нормативно-правових актів щодо захисту прав споживачів та уточнив вимоги до переддоговірного інформування споживачів про договірні відносини.

Як повідомляється на сайті регулятора, зміни зроблені до виконання законів "Про фінансові послуги та фінансові компанії" та "Про страхування".

Так, представники фінансових послуг зобов'язані повідомляти клієнту на переддоговірному етапі інформацію про його право після припинення дії договору запитати довідку, що стосується виконання сторонами своїх зобов'язань.

Крім того, небанківські кредитодавці - страховики, які надають споживчий кредит у межах та під заставу викупної суми за договором страхування життя з накопичувальною складовою, зобов'язані окремо інформувати споживачів про порядок повернення кредиту.

Договірні умови банків із споживачами доповнені обов'язком банку повідомити споживача про продовження в односторонньому порядку терміну користування кредитом за договором споживчого кредиту.

Зміни до нормативно-правових актів НБУ щодо захисту прав споживачів фінансових послуг набирають чинності з 20 березня 2024 року. При цьому передбачено перехідний період терміном один місяць на приведення діяльності банків та небанківських фінансових установ у відповідність до затверджених змін.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок негоди без світла майже 4 тис. споживачів у 28 населених пунктах Сумської області - Міненерго

Пожежа виникла на інфраструктурному об'єкті в Дніпровському районі після удару ворога - голова ОВА Лисак

Ідентифіковано військовослужбовця РФ, причетного до вбивства капітана судна в Голій Пристані 2022 року - Офіс генпрокурора

Ракетний удар росіян пошкодив об'єкти енергосистеми в трьох областях - "Укренерго"

Двоє постраждалих у ДТП за участю голови Броварської райадміністрації у важкому стані, дитина з мамою в середньому - голова обладміністрації

Дрони СБУ завдали ударів по військовому аеродрому і двом НПЗ у Краснодарському краї - джерело

У Криворізькому районі двоє постраждалих від ракетного удару - обладміністрація

У США деякі високопосадовці відновили обговорення можливості замороження війни в Україні - ISW

Фон Крамон побоюється, що в разі посилення після виборів в Європарламенті позиції радикалів підтримка Україні може ослабнути

Депутат Європарламенту фон Крамон: Україні потрібно включити опозицію у виконавчі органи влади

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА