11:29 20.03.2024

Боррель скерував країнам ЄС пропозицію щодо застосування доходів з активів РФ на підтримку України

1 хв читати
Боррель скерував країнам ЄС пропозицію щодо застосування доходів з активів РФ на підтримку України

Глава дипломатії Євросоюзу Жозеп Боррель представив Раді ЄС ініціативу щодо використання доходів із заморожених активів РФ для "підтримки України в її боротьбі за перемогу".

"Сьогодні я представив пропозицію високого представника про ухвалення Радою ЄС рішення щодо використання доходів від іммобілізованих російських активів для підтримки України в її боротьбі за перемогу", - написав він у соціальній мережі Х у середу.

Боррель уточнив, що його пропозиція передбачає спрямування 90% коштів через Європейський фонд миру і 10% - через бюджет ЄС. "Я розраховую на швидке затвердження цієї пропозиції Радою", - додав дипломат. "Це продемонструє єдність ЄС і його прихильність підтримці України та її народу", - зазначив Боррель.

Як повідомлялося з посиланням на ЗМІ, 90% доходів від заморожених у Європі активів РФ Боррель запропонував використати для закупівлі озброєнь для України. Він зазначав, що 10%, які залишилися, пропонує перевести в бюджет ЄС для їх використання з метою підвищити потенціал української оборонної промисловості.

Ухвалити рішення щодо цих заходів мають країни-члени Євросоюзу. Саміт ЄС відбудеться 21-22 березня в Брюсселі. 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пожежа виникла на інфраструктурному об'єкті в Дніпровському районі після удару ворога - голова ОВА Лисак

Ідентифіковано військовослужбовця РФ, причетного до вбивства капітана судна в Голій Пристані 2022 року - Офіс генпрокурора

Ракетний удар росіян пошкодив об'єкти енергосистеми в трьох областях - "Укренерго"

Двоє постраждалих у ДТП за участю голови Броварської райадміністрації у важкому стані, дитина з мамою в середньому - голова обладміністрації

Дрони СБУ завдали ударів по військовому аеродрому і двом НПЗ у Краснодарському краї - джерело

У Криворізькому районі двоє постраждалих від ракетного удару - обладміністрація

У США деякі високопосадовці відновили обговорення можливості замороження війни в Україні - ISW

Фон Крамон побоюється, що в разі посилення після виборів в Європарламенті позиції радикалів підтримка Україні може ослабнути

Депутат Європарламенту фон Крамон: Україні потрібно включити опозицію у виконавчі органи влади

Окупанти обстріляли за добу 4 міста і 26 прикордонних сіл у Сумській і Чернігівській областях, 2 людини загинули, 4 постраждали - ОК "Північ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА