20:28 20.03.2024

Нетаньягу не бачить можливості в стислі терміни почати військову операцію в Рафаху

2 хв читати
Нетаньягу не бачить можливості в стислі терміни почати військову операцію в Рафаху

Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу в середу заявив, що ізраїльські військові готуються до операції в Рафаху в Секторі Гази, але на це потрібен час.

"Поки ми готуємося увійти в Рафах, на це піде певний час, але ми продовжуємо діяти з усією своєю міццю", - наводять ізраїльські ЗМІ слова Нетаньягу.

"Ми продовжуємо діяти в Хан-Юнісі, де розташовані центральні табори ХАМАС, щоб знищити і взяти в полон високопоставлених представників ХАМАС, як ми це вже зробили в лікарні "Аш-Шифа", - додав він.

Прем'єр Ізраїлю знову зазначив, що рішуче налаштований досягти "повної перемоги" над палестинськими угрупованнями із Сектора Гази.

В Армії оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) у середу повідомили, що операція в "Аш-Шифі", яку вони розпочали в понеділок, призвела до знищення понад 90 бійців ХАМАС.

"Військові знищили терористів і визначили місцезнаходження зброї на території лікарні, що допомогло запобігти негативним наслідкам для цивільного населення, пацієнтів, медиків", - йдеться в заяві ЦАХАЛ.

Крім того, ізраїльські військові завдали удару по підземному тунелю ХАМАС на півночі Гази, звідки напередодні було запущено ракету.

У ЦАХАЛ також опублікували в середу відео з авіаударом по складу зі зброєю шиїтського ліванського руху "Хезболла", який, за твердженням ізраїльської сторони, був розташований "у самому центрі житлового району в Лівані".

Палестинські служби охорони здоров'я оголосили, що протягом останньої доби в Секторі Гази загинули 104 людини, загальна кількість жертв від початку операції Ізраїлю 7 жовтня зросла до 31,9 тис. осіб.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

За добу на Харківщині один загиблий і вісім постраждалих унаслідок ворожих обстрілів

У Дніпропетровській області в результаті ракетних ударів та артобстрілів пошкоджено енергооб'єкти та понад десять магазинів, поранено двох жителів

Українська авіація за добу атакувала 14 районів скупчення сил противника

Сили оборони ліквідували 1124 окупанта, а також три засоби ППО противника

Уночі атаковано чотири теплоелектростанції із серйозним пошкодженням обладнання

На фронті за добу було 94 бойові зіткнення, на авдіївському напрямку ЗС України відбили 29 атак

Атаковані об'єкти енергетичної інфраструктури у Дніпропетровській, Івано-Франківській та Львівській областях

Армія РФ за добу завдала 12 ракетних та 76 авіаційних ударів по території України

Окупанти за добу завдали понад 500 ударів по Запорізькій області, є руйнування

Влада КНР має намір виплачувати населенню до $1,4 тис. при заміні старих машин на електромобілі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА