21:32 23.03.2024

Удар по Дніпровській ГЕС завдав Дніпру збитків орієнтовно на 159,3 тис. грн, оцінка триває

1 хв читати
Удар по Дніпровській ГЕС завдав Дніпру збитків орієнтовно на 159,3 тис. грн, оцінка триває

Удар окупаційних військ РФ по Дніпровській ГЕС завдав Дніпру збитків орієнтовно на 159,3 тис. грн, дослідження та оцінка збитків тривають, повідомили в Міністерстві захисту довкілля та природних ресурсів України.

"Станом на 22 березня, за даними Держекоінспекції, орієнтовний збиток водним ресурсам склав 159 308 грн. Триває розрахунок збитків, завданих засміченням ґрунтів та внаслідок викидів шкідливих речовин в атмосферне повітря. Усі розрахунки та матеріали буде надано Мінприроди та правоохоронним органам", - ідеться в повідомленні на сайті Міністерства в суботу ввечері.

Як повідомляється, внаслідок атаки 22 березня було пошкоджено обладнання ГЕС, нафтопродукти потрапили в річку. За даними Держекоінспекції, пляма нафтопродуктів орієнтовною масою 0,5 тонни рухається нижче за течією Дніпра.

Станом на 23 березня, у воді, відібраній на правому березі, за 1,1 км від ГЕС, фіксують понаднормове забруднення нафтопродуктами в 1,1 раза та перевищення рівня заліза загального у 1,5 раза від нормативів для питних потреб.

Наразі забір води для питного водопостачання з нижнього б'єфу Дніпра здійснює лише Біленьківська територіальна громада. Фахівці також відібрали проби ґрунту поблизу однокамерного шлюзу греблі ДніпроГЕС, у місці захаращення уламками від вибуху. Дослідження триває.

 

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти обстріляли за добу 4 міста і 26 прикордонних сіл у Сумській і Чернігівській областях, 2 людини загинули, 4 постраждали - ОК "Північ"

Окупанти обстріляли за добу 14 населених пунктів у Херсонській області, 1 житель загинув, 8 поранено - обладміністрація

Знищено російську РЛС "Подльот" - ГУР

Війська РФ атакували у Львівській області об'єкти критичної інфраструктури, жертв немає - Козицький

Силами ППО вночі знищено 21 із 34 ракет, які атакували Україну - Повітряні сили ЗСУ

За добу на Харківщині один загиблий і вісім постраждалих унаслідок ворожих обстрілів

У Дніпропетровській області в результаті ракетних ударів та артобстрілів пошкоджено енергооб'єкти та понад десять магазинів, поранено двох жителів

Українська авіація за добу атакувала 14 районів скупчення сил противника

Сили оборони ліквідували 1124 окупанта, а також три засоби ППО противника

На фронті за добу було 94 бойові зіткнення, на авдіївському напрямку ЗС України відбили 29 атак

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА