10:46 25.03.2024

Удари по кораблях ЧФ РФ утримають окупантів від передислокацій сил до Севастополя - ISW

1 хв читати
Удари по кораблях ЧФ РФ утримають окупантів від передислокацій сил до Севастополя - ISW

Останні українські удари по кораблях Чорноморського флоту РФ незалежно від масштабу завданої шкоди продовжуватимуть утримувати російські сили від передислокації кораблів до окупованого Севастополя й західної частини Чорного моря та ускладнюватимуть здатність ЧФ максимізувати свої бойові можливості, наголошується у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW) за 24 березня.

"Інші бази ЧФ структурно поступаються базі в Севастополі, і російські сили все ще мають виконувати деякі завдання, як-от перезаряджання ракетних комплексів "Калібр" на кораблі й підводні човни в Севастополі, оскільки інші бази не мають можливостей для поводження з такими ракетами", - ідеться у зведенні.

Раніше в ISW зазначали, що удари України по об'єктах ЧФ змусили РФ відвести деякі кораблі від своєї основної бази в Севастополі й ускладнили їхню здатність діяти в західній частині Чорного моря.

Також повідомляється, що якщо вогневе ураження десантних кораблів "Ямал" і "Азов" завдасть їм серйозного ушкодження, у Чорноморського флоту РФ у строю залишиться всього три десантні кораблі.

Як повідомлялося, українські сили успішно вразили два десантні кораблі "Ямал" і "Азов", центр зв'язку і кілька інфраструктурних об'єктів Чорноморського флоту РФ у тимчасово окупованому Севастополі, повідомило Управління стратегічних комунікацій (Стратком) Збройних сил України.

23 березня українські сили вразили великий десантний корабель Росії "Ямал" у Севастополі, повідомило Головне управління військової розвідки України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни за добу завдали одного ракетного та 49 авіаударів по території України

За добу на лінії фронту сталося 112 бойових зіткнень

Агресор у неділю обстрілював Нікополь та Покровську ОТГ – голова ОВА

Україна все ще чекає на постачання обіцяних США озброєнь – Зеленський

ГУР Міноборони України повідомило про знищення двох тепловозів у РФ

Зеленський провів телефонну розмову з лідером меншини у Палаті представників США, запросив його в Україну

Бійці ГУР знищили новітню російську антидронову РЛС "рєпєйнік" вартістю $100 тис.

Російські війська атакували промисловий об'єкт Запоріжжя, без жертв - ОВА

Підрозділи Сил оборони України перемістилися на нові рубежі на захід від Бердичів, Семенівки та Новомихайлівки для збереження життя захисників - Сирський

ВИБУХ У ЗАПОРІЗЬКІЙ ОБЛАСТІ, ПОВІТРЯНІ СИЛИ ПОПЕРЕДЖАЛИ ПРО ЗАГРОЗУ ЗАСТОСУВАННЯ БАЛІСТИЧНОЇ ЗБРОЇ – ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА