03:26 26.03.2024

Лондон звинуватив Пекін у кібератаках на британські інститути у 2021-22 рр., КНР відкидає ці заяви

2 хв читати
Лондон звинуватив Пекін у кібератаках на британські інститути у 2021-22 рр., КНР відкидає ці заяви

Заступник глави британського уряду Олівер Доуден у понеділок заявив, що пов'язані з Китаєм угруповання відповідальні за дві великі кібератаки на Велику Британію у 2021-2022 рр.

"Сьогодні я можу підтвердити, що групи, пов'язані з китайською владою, відповідальні за дві зловмисні кіберкампанії, націлені як на наші демократичні інститути, так і на парламентаріїв", - сказав Доуден, виступаючи в Палаті громад британського парламенту.

За його словами, одну з цих хакерських атак здійснили в період з 2021 по 2022 рік на британську виборчу комісію. Зокрема, зазначив він, хакери отримали доступ до електронних листів комісії та систем файлообміну. Інший випадок - спроба отримати дані зі звітів парламенту Великої Британії 2021 року.

Доуден заявив, що пізніше союзники Лондона, зокрема й Вашингтон, розповсюдять повідомлення з цією самою інформацією та із закликом "притягнути Китай до відповідальності за триваючі ворожі дії".

Мінфін Великої Британії в понеділок заніс до санкційних списків двох фізичних осіб і одну структуру, які, на думку Лондона, пов'язані з кіберактивністю з боку КНР.

Зі свого боку, посольство Китаю в Лондоні відкинуло ці звинувачення.

"Інформація про так звані кібератаки, вчинені Китаєм щодо Великої Британії, повністю сфабрикована і є зловмисним наклепом", - наводить Sky News уривки із заяви представника посольства.

"Питання кібербезпеки не повинні бути політизовані", - заявив представник МЗС КНР Лінь Цзянь. "Ми сподіваємося, що всі сторони перестануть поширювати неправдиву інформацію, поставляться до цього відповідально і працюватимуть разом для підтримання миру і безпеки в кіберпросторі", - повідомляє Associated Press.

"Ми настійно закликаємо відповідні сторони у Великій Британії припинити поширення неправдивої інформації та припинити самодіяльний антикитайський політичний фарс".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Війська РФ атакували у Львівській області об'єкти критичної інфраструктури, жертв немає - Козицький

Силами ППО вночі знищено 21 із 34 ракет, які атакували Україну - Повітряні сили ЗСУ

За добу на Харківщині один загиблий і вісім постраждалих унаслідок ворожих обстрілів

У Дніпропетровській області в результаті ракетних ударів та артобстрілів пошкоджено енергооб'єкти та понад десять магазинів, поранено двох жителів

Українська авіація за добу атакувала 14 районів скупчення сил противника

Сили оборони ліквідували 1124 окупанта, а також три засоби ППО противника

Уночі атаковано чотири теплоелектростанції із серйозним пошкодженням обладнання

На фронті за добу було 94 бойові зіткнення, на авдіївському напрямку ЗС України відбили 29 атак

Атаковані об'єкти енергетичної інфраструктури у Дніпропетровській, Івано-Франківській та Львівській областях

Армія РФ за добу завдала 12 ракетних та 76 авіаційних ударів по території України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА