20:39 27.03.2024

Шестеро людей загинули під час обвалення мосту в Балтіморі

2 хв читати

Шестеро людей загинули, одна людина серйозно постраждала внаслідок обвалення у вівторок моста Френсіса Скотта Кі в Балтіморі (штат Меріленд), повідомив у середу міністр транспорту США Піт Буттіджич.

"На жаль, шестеро людей втратили життя, одна сильно постраждала. Це були робітники, які вийшли в нічну зміну на ремонтно-дорожні роботи", - сказав Буттіджич на брифінгу в Білому домі.

За словами міністра, оперативна реакція на інцидент запобігла загибелі десятків людей.

"Якби не ці фактори, зокрема зусилля тих, хто зреагував на подію, а також час доби, коли стався інцидент, могли б загинути десятки людей", - наголосив він.

Раніше повідомлялося, що в момент обвалення моста на ньому перебували вісім працівників, двох із них вдалося витягти з води.

Буттіджич додав, що, якщо з'ясується, що в зіткненні судна з мостом винні приватні компанії, вони понесуть за це відповідальність. Він зазначив, що відновлення мосту і відкриття порту, що знаходиться неподалік, є пріоритетом для адміністрації президента США Джо Байдена.

Також голова Національної ради з безпеки на транспорті США (NTSB) Дженніфер Хоменді розповіла CNN, що слідчим вдалося вночі потрапити на борт судна, щоб оглянути машинне відділення і капітанський місток, а також зібрати всі електронні носії та документацію.

Вона зазначила, що NTSB також мають у своєму розпорядженні "запис даних, який, по суті, є "чорною скринькою". Очікується, що інформацію з неї вдасться витягти пізніше в середу.

У вівторок у Балтиморі (штат Меріленд) обвалилася частина мосту Френсіса Скотта Кі після того, як у нього врізався контейнеровоз Dali. На борту судна під час зіткнення перебували 22 члени екіпажу.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

За добу на Харківщині один загиблий і вісім постраждалих унаслідок ворожих обстрілів

У Дніпропетровській області в результаті ракетних ударів та артобстрілів пошкоджено енергооб'єкти та понад десять магазинів, поранено двох жителів

Українська авіація за добу атакувала 14 районів скупчення сил противника

Сили оборони ліквідували 1124 окупанта, а також три засоби ППО противника

Уночі атаковано чотири теплоелектростанції із серйозним пошкодженням обладнання

На фронті за добу було 94 бойові зіткнення, на авдіївському напрямку ЗС України відбили 29 атак

Атаковані об'єкти енергетичної інфраструктури у Дніпропетровській, Івано-Франківській та Львівській областях

Армія РФ за добу завдала 12 ракетних та 76 авіаційних ударів по території України

Окупанти за добу завдали понад 500 ударів по Запорізькій області, є руйнування

Влада КНР має намір виплачувати населенню до $1,4 тис. при заміні старих машин на електромобілі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА