13:39 28.03.2024

Зеленський представив Службі зовнішньої розвідки нового керівника - Олега Іващенка

2 хв читати

Президент України Володимир Зеленський представив особовому складу Служби зовнішньої розвідки нового керівника - Олега Іващенка. Указ про його призначення було видано у вівторок.

"Він – людина фахова, чудово розуміє розвідувальну діяльність та основну нашу державну ціль саме зараз. А зараз в умовах об'єктивно обмежених ресурсів ми повинні знаходити можливості та правильно ними користуватися, щоб Україна могла знищувати окупанта, захищати людей, звільняти свою територію та постійно зміцнювати наші зв'язки зі світом, і не лише з традиційними партнерами України в Європі та Північній Америці, а й в усіх інших частинах світу", - сказав Зеленський.

За його словами, "присутність України у світі має стати глобальною, щоб потенціал України був максимальним. По-перше, українська розвідка має працювати всюди у світі, де вже є та можуть бути наші інтереси. По-друге, всюди у світі, де путінська система намагається щось виграти для себе, має вигравати Україна. По-третє, ви маєте значно розширити нашу присутність у тих частинах світу, де відбувається конкуренція ключових глобальних сил".

"Україні потрібна завжди своя роль у такій конкуренції та свій вплив на неї. Служба має сконцентруватися на здобутті документальних матеріалів. Мені потрібна передусім якісна інформація, якісне бачення намірів, які є у різних суб'єктів глобальних і регіональних відносин. І бачення можливостей для України", - наголосив Зеленський.

"Під час війни є речі абсолютно непублічні, які служба має забезпечувати оперативно та якісно. Саме такий потенціал щодо заходів впливу агентурної роботи та фактично воєнної діяльності України від вас очікую і саме заради цього Службу зовнішньої розвідки очолив бойовий генерал", - сказав президент.

Він також подякував за роботу Олександру Литвиненку. "Я впевнений, що Литвиненко об'єднає тепер свій досвід розвідки з потенціалом Ради національної безпеки і оборони України", - зазначив Зеленський.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Українська авіація за добу атакувала 14 районів скупчення сил противника

Сили оборони ліквідували 1124 окупанта, а також три засоби ППО противника

Уночі атаковано чотири теплоелектростанції із серйозним пошкодженням обладнання

На фронті за добу було 94 бойові зіткнення, на авдіївському напрямку ЗС України відбили 29 атак

Атаковані об'єкти енергетичної інфраструктури у Дніпропетровській, Івано-Франківській та Львівській областях

Армія РФ за добу завдала 12 ракетних та 76 авіаційних ударів по території України

Окупанти за добу завдали понад 500 ударів по Запорізькій області, є руйнування

Влада КНР має намір виплачувати населенню до $1,4 тис. при заміні старих машин на електромобілі

Права на логотип МАУ на майданчику СЕТАМ придбав директор Орловської ВЕС

Польща вночі двічі піднімала військову авіацію через російські удари по Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА