05:23 29.03.2024

Лоцман вантажного судна викликав допомогу буксира, перш ніж врізатися в міст у Балтіморі

2 хв читати
Лоцман вантажного судна викликав допомогу буксира, перш ніж врізатися в міст у Балтіморі

Лоцман вантажного судна, яке знесло автомобільний міст у гавані Балтимора, викликав по радіо допомогу буксира і повідомив про втрату ходу кількома хвилинами раніше, заявили в середу представники федеральних служб безпеки, посилаючись на аудіозапис із реєстратора "чорної скриньки" судна, повідомляє Reuters.

"За кілька хвилин до аварії було чутно, як лоцман викликає буксир, що стало першим сигналом лиха для портової влади, а потім по радіо повідомили, що судно втратило всю потужність і наближається до мосту", - заявили представники NTSB на брифінгу в середу ввечері.

Голова Національної ради з безпеки на транспорті США (NTSB) Дженніфер Хоменді також заявила, що на відеозаписах, які зафіксували аварію, видно, як вогні корабля гаснуть, потім ненадовго спалахують, після чого світло знову гасне.

Хоменді сказала, що дані самописця "відповідають відключенню електроенергії", але факт відключення ще не підтверджено. Самописець також зафіксував команди екіпажу кинути якір, імовірно спрямовані на уповільнення судна.

Голова НСБТ зазначила, що міст, хоча і був визнаний таким, що перебуває в "задовільному" стані за результатами останньої перевірки 2023 року, був побудований таким чином, що руйнування одного елемента конструкції "може призвести до обвалення частини або всього мосту".

У середу з відкритих джерел стали відомі подробиці зусиль із порятунку людей, яких докладали в останню хвилину, а також записи розмов рацією від моменту, коли владу попередили про те, що вантажне судно Dali некеровано дрейфує в бік Кі-Брідж.

"Затримайте рух мостом Кі. До нас наближається судно, яке щойно втратило керування", - говорить хтось по поліцейській рації.

У той час як голоси обговорювали подальші дії, зокрема попередження робітничих бригад покинути міст, один прорвався і сказав: "Весь міст просто звалився!". Аудіозапис було передано публічним сервісом потокового мовлення Broadcastify.

Раніше повідомлялося, що у вівторок у Балтіморі (штат Меріленд) обвалилася частина моста Френсіса Скотта Кі після того, як у нього врізався контейнеровоз Dali. На борту судна під час зіткнення перебували 22 члени екіпажу. Пізніше стало відомо про загибель 6 ремонтних робітників, які перебували на мосту.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти атакували вночі 4 ТЕС в Україні, є постраждалі - ДТЕК

Окупанти обстріляли за добу 14 населених пунктів у Херсонській області, 1 житель загинув, 8 поранено - обладміністрація

В Україні атаковано об'єкти газової інфраструктури, споживачі та клієнти не постраждають - "Нафтогаз"

Знищено російську РЛС "Подльот" - ГУР

Війська РФ атакували у Львівській області об'єкти критичної інфраструктури, жертв немає - Козицький

Силами ППО вночі знищено 21 із 34 ракет, які атакували Україну - Повітряні сили ЗСУ

За добу на Харківщині один загиблий і вісім постраждалих унаслідок ворожих обстрілів

У Дніпропетровській області в результаті ракетних ударів та артобстрілів пошкоджено енергооб'єкти та понад десять магазинів, поранено двох жителів

Українська авіація за добу атакувала 14 районів скупчення сил противника

Сили оборони ліквідували 1124 окупанта, а також три засоби ППО противника

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА