15:05 29.03.2024

Насильство російських військових над мирними жителями має системний характер - Офіс генпрокурора

1 хв читати
Насильство російських військових над мирними жителями має системний характер - Офіс генпрокурора

Правоохоронні органи встановили 280 фактів сексуального насильства окупантів над мирними жителями України, з них 101 випадок стосується насильства над чоловіками, зазначають в Офісі генерального прокурора.

"Офіс генпрокурора зафіксував 280 фактів сексуального насильства з боку окупантів, із них 101 випадок стосується насильства над чоловіками. Такі цифри оприлюднено в документальному фільмі-розслідуванні "Слідство.Інфо", що розповідає про російські катівні в Херсоні", - йдеться в повідомленні Офісу генпрокурора в п'ятницю.

"Тема сексуального насильства табуйована суспільством, тому я щиро вдячна чоловікам, які розказали цю історію. Про скоєні злочини мають знати не лише в Україні, а й у світі", - наведено в повідомленні слова виконавчої директорки фільму Анни Бабінець.

Заступниця начальника Департаменту міжнародно-правового співробітництва Офісу генпрокурора Ірина Діденко зазначила, що весь масив зібраних доказів доводить, що насильство проти цивільних утримуваних має системний характер.

"Нам вдалося встановити, хто організував роботу катівні в Херсоні. За цим стоїть ціла організація, система, а не емоції. Коли ми почали досліджувати катівні на окупованих територіях та в росії – з’ясувалось, що там є спеціальні кімнати для катування, графіки катування", - розповіла Діденко.

"Тому в Офісі генпрокурора триває робота з доведення причетності всієї вертикалі влади рф. І притягнення до відповідальності через міжнародні інстанції вищого керівництва рф", - додала вона. 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Найближчими днями в Україні трохи потеплішає, місцями пройдуть короткочасні дощі

Шмигаль ознайомився з процесом зведення фортифікацій на кордоні з Білоруссю у Волинській області

Світ має всі можливості, щоб допомогти збивати кожну ракету і кожен дрон російських терористів - Зеленський

Унаслідок негоди без світла майже 4 тис. споживачів у 28 населених пунктах Сумської області - Міненерго

Пожежа виникла на інфраструктурному об'єкті в Дніпровському районі після удару ворога - голова ОВА Лисак

Ідентифіковано військовослужбовця РФ, причетного до вбивства капітана судна в Голій Пристані 2022 року - Офіс генпрокурора

Ракетний удар росіян пошкодив об'єкти енергосистеми в трьох областях - "Укренерго"

Двоє постраждалих у ДТП за участю голови Броварської райадміністрації у важкому стані, дитина з мамою в середньому - голова обладміністрації

Дрони СБУ завдали ударів по військовому аеродрому і двом НПЗ у Краснодарському краї - джерело

У Криворізькому районі двоє постраждалих від ракетного удару - обладміністрація

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА