17:01 01.04.2024

СБУ затримала в Києві підприємця, який постачав окупантам будматеріали для "зубів дракона"

2 хв читати

Служба безпеки України затримала в Києві власника кількох підприємств на окупованій території міста Бердянська Запорізької області, який постачав до РФ будматеріали для зведення укріпрайонів.

"Фігурантом виявився власник декількох підприємств у Бердянську. Після захоплення міста він почав співпрацювати з окупантами. За даними слідства, колаборант постачав російським компаніям пісок, щебінь і цемент для будівництва фортифікаційних споруд на південному фронті", - йдеться в повідомленні в телеграм-каналі СБУ в понеділок.

За інформацією спецслужби, насамперед ішлося про масове виробництво протитанкових залізобетонних конструкцій, більш відомих як "зуби дракона".

Згодом, згідно з повідомленням, фігурант виїхав до Києва, звідки продовжив керувати незаконним бізнесом на тимчасово окупованій частині Запорізької області. "Для цього він залишив повний склад свого топменеджменту та налагодив з ними дистанційний режим комунікації. Саме за вказівкою колаборанта його підлеглі в Бердянську перереєстрували підконтрольні місцеві підприємства за російським законодавством. Згодом вони почали регулярно поповнювати бюджет країни-агресора за допомогою сплати податків", - уточнюють в СБУ.

Під час обшуку в помешканні затриманого в Києві виявлено документи та інші речові докази злочинної діяльності на користь РФ.

Зловмиснику повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (ведення господарської діяльності у взаємодії з державою-агресором, незаконними органами влади, утвореними на тимчасово окупованій території, у тому числі окупаційною адміністрацією держави-агресора). Наразі затриманий перебуває під вартою.

Комплексні заходи проводили за процесуального керівництва Київської обласної прокуратури.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна розраховує на розширення допомоги Азербайджану у питаннях розмінування

Єрмак і кардинал Дзуппі обговорили повернення депортованих дітей та військовополонених

Нам потрібне суттєве прискорення постачання армії

Чоловіки призовного віку, які уточнили свої дані згідно із законодавством, зможуть подати заяви на отримання консульських послуг

Міноборони Франції оголосило про підготовку будівництва авіаносця - наступника "Шарля де Голля"

Зеленський подякував Латвії за рішення надати новий пакет військової допомоги Україні

Умєров представив особовому складу нового голову адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

Комітет міністрів Ради Європи ухвалив важливе рішення на шляху створення Спецтрибуналу щодо злочину агресії РФ

Українська авіація завдала ударів по 12 районах зосередження противника

Росіяни за добу завдали одного ракетного і 29 авіаційних ударів по території України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА