14:38 02.04.2024

Українцям потрібна справедливість просто зараз, а не у віддаленому майбутньому - Кулеба

2 хв читати
Українцям потрібна справедливість просто зараз, а не у віддаленому майбутньому - Кулеба

У своєму виступі на відкритті конференції Restoring Justice for Ukraine в Гаазі міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що українцям потрібна справедливість просто зараз, а не в далекому майбутньому.

"Шановні колеги, дозвольте мені бути відвертим. Українці вимагають справедливості зараз, а не у віддаленому майбутньому. Вони не хочуть чути, що правосуддя буде відновлено. Вони хочуть бачити війну не лише на полі бою, а й у залах суду, і в реальних містах. Як міністр закордонних справ я прекрасно розумію, що міжнародне правосуддя завжди потребує часу. Але як українець я можу лише закликати докласти всіх можливих зусиль, щоб служити правосуддю маленькими чи великими кроками, але такими, що приносять відчутні результати щотижня, щомісяця", - сказав міністр під час виступу.

Він наголосив, що агресія РФ не має залишитися непоміченою і закликав забезпечити всебічну відповідальність, навіть якщо агресія ще триває. Зокрема, це включає відповідальність за всі порушення прав людини, міжнародного та військового права росіянами.

Очільник МЗС зазначив, що світ почуватиметься в безпеці лише тоді, коли Росія відповість за скоєне.

Кулеба привітав "важливі кроки", які вже було зроблено в цьому напрямі, однак зазначив, що "попереду на нас чекає ще більше роботи".

Як написав міністр у соцмережі Х, у цьому контексті вже є відчутні результати за чотирма напрямами. Так, він зазначив, що наразі вже діє Міжнародний Реєстр збитків (RD4U), який дає змогу українцям вимагати відшкодування збитків.

Також Кулеба нагадав, що було створено Міжнародний центр з переслідування за злочин агресії проти України (ICPA), а Міжнародний кримінальний суд уже видав перші чотири ордери на арешт, "зокрема, російського диктатора Путіна, і ми очікуємо, що їх буде більше".

Крім того, перші рішення про використання заморожених російських активів уже ухвалено, і ця робота має принести більше результатів цього року, впевнений Кулеба.

"Необхідно виконати більше роботи. Однак перші кроки показують, що справедливість за російську агресію і подальші звірства неминуча", - заявив глава МЗС.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Ліси України" навесні 2024р. виконали план посадки лісів на 102%

ВР пропонують зрівняти у правах жінок і чоловіків, які мають дітей до 18 років, на звільнення з військової служби під час війни - законопроєкт

Шмигаль про розблокування вантажопотоку на українсько-польському кордоні: сподіваємося, ми перегорнули цю сторінку у відносинах із Польщею

Керівника угруповання з переправлення ухилянтів за кордон екстрадовано з Болгарії

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

Латвія передасть Україні новий пакет військової допомоги, який допоможе поліпшити ППО - прем'єр

У Києві відкрили перший центр рекрутингу української армії

Кабмін виділив додаткові 15,5 млрд грн для закупівлі дронів - Шмигаль

Житлову субсидію на неопалювальний сезон для більшості українців буде перепризначено автоматично - Мінсоцполітики

Між станціями метро "Деміївська" та "Либідська" розпочався демонтаж залізобетонних тюбінгів - КП "Київський метрополітен"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА