15:03 02.04.2024

Чиновників Держпродспоживслужби викрито на поборах експортерів "зернового коридору" - ДБР

2 хв читати
Чиновників Держпродспоживслужби викрито на поборах експортерів "зернового коридору" - ДБР

Працівники Державного бюро розслідувань (ДБР) викрили посадовців Держпродспоживслужби в Одеській і Запорізькій областях, які організували багатомільйонну схему вимагання грошей в експортерів "зернового коридору", інформують у ДБР.

"Співробітники Головного управління Держпродспоживслужби в Одеській і Запорізькій областях організували корупційну схему вимагання грошей за видачу фітосанітарних сертифікатів, необхідних для експорту та імпорту сільськогосподарської продукції, а також за виготовлення актів про результати обстеження, які необхідні для експорту ячменю та зерна", - ідеться в повідомленні відомства в телеграм-каналі у вівторок.

За інформацією бюро, фактично чиновники створили організовану злочинну групу із чітким розподілом ролей та обов'язків. "До її складу входило понад 11 людей, зокрема керівник ГУ Держпродспоживслужби в Запорізькій області та начальник Управління фітосанітарної безпеки ГУ Держпродспоживслужби в Одеській області", - уточнюється в повідомленні.

Також до складу групи входили по два головні інспектори із ГУ Держпродспоживслужби в Одеській та Запорізькій області, цивільні особи, зокрема керівники брокерських компаній, які були посередниками.

"За попередніми оцінками, ділки отримували від своєї незаконної діяльності щомісячно понад $160 тис.", - наголошується в повідомленні.

У різних регіонах України проведено 60 обшуків, під час яких знайдено та вилучено понад $100 тис. і 500 тис. грн від незаконної діяльності, вісім автомобілів еліткласу, записники з переліком розподілу сум між учасниками схеми, а також чорнові записи та комп'ютерну техніку, на якій виготовляли вилучені документи.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ВИБУХИ В ОДЕСІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Заступник голови ОП Мудра: "право сили завжди програє силі права"

У Тбілісі перед будівлею парламенту відбуваються сутички між поліцією та протестувальниками, почалися затримання

Україна розраховує на розширення допомоги Азербайджану у питаннях розмінування

Єрмак і кардинал Дзуппі обговорили повернення депортованих дітей та військовополонених

Нам потрібне суттєве прискорення постачання армії

Чоловіки призовного віку, які уточнили свої дані згідно із законодавством, зможуть подати заяви на отримання консульських послуг

Міноборони Франції оголосило про підготовку будівництва авіаносця - наступника "Шарля де Голля"

Зеленський подякував Латвії за рішення надати новий пакет військової допомоги Україні

Умєров представив особовому складу нового голову адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА