19:53 02.04.2024

Cert-UA розробила інструкцію з двоетапної аутентифікації для популярних месенджерів

2 хв читати

Урядова команда реагування на надзвичайні події України CERT-UA розробила інструкцію щодо встановлення двоетапної аутентифікації ("2FA") для месенджерів Telegram, Signal, WhatsApp і Viber.
Як повідомляється на сайті CERT-UA у середу, таку саму інструкцію розроблено для інформсистем Ukrnet та Google, а також соцмережі Facebook із необхідністю встановлення додатка-аутентифікатора.
"Двофакторка" є запорукою збереження конфіденційності ваших даних, а також додатковим бар’єром для шахраїв, що намагатимуться викрасти обліковий запис чи ініціювати збір коштів від вашого імені", - наголошується в повідомленні.
У CERT-UA зазначають, що другим фактором, як правило, є додатково придуманий PIN-код, що генерується у відповідному застосунку (Google Authenticator, Microsoft Authenticator) або USB-пристрій (апаратний ключ, токен) типу Yubikey. При цьому використання одноразових кодів у SMS як основного засобу 2FA не рекомендується. "У разі викрадення (компрометації) логіну та паролю третім особам буде складніше отримати доступ до облікового запису, адже вони не знатимуть додаткового паролю і/або не зможуть згенерувати одноразовий код. Натомість, ви отримаєте сповіщення про спробу отримання доступу до вашого акаунту, що сигналізуватиме про витік і необхідність зміни логіну та паролю", - йдеться в повідомленні.
При цьому зазначається, що в разі втрати телефону з додатком-аутентифікатором це може призвести до неможливості отримати доступ до відповідного акаунту. У зв’язку з цим під час налаштування 2FA з використанням додатку додатково генеруйте коди для відновлення доступу і/або зазначайте альтернативний номер телефону чи адресу електронної пошти.
"Доволі часто публічні поштові сервіси використовуються як основний "корпоративний" засіб електронного листування. З огляду на зазначене просимо керівників та осіб, які забезпечують виконання обов’язків з кіберзахисту, проконтролювати здійснення відповідних налаштувань", - наголосили в CERT-UA.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пожежу на складі "Нової пошти" в Одесі ліквідовано - поліція

ГУР: Окупанти запускають дрони-камікадзе над ядерними реакторами Запорізької АЕС

За добу на Харківщині загинули чотири мирні жителі у результаті ворожих обстрілів

Чотири громади Сумщини обстріляли окупанти вранці

Ворог продовжує обстрілювати Херсонську область

Унаслідок ворожого обстрілу Гірника на Донеччині загинули двоє цивільних і поранені шестеро

"Нова пошта" компенсує клієнтам пошкоджені російською балістикою в Одесі 900 посилок - співвласник

"Нова пошта" підтвердила обстріл російською балістикою одного зі своїх відділень в Одесі - заява

Окупанти за добу завдали 368 ударів по восьми населених пунктах Запорізької області

Кондратюк запропонувала парламентаріям Азербайджану приєднатися до Міжнародної коаліції за повернення українських дітей, депортованих РФ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА