04:49 03.04.2024

Міноборони Румунії запропонувало законопроєкт, що дозволяє проводити військові інтервенції за межами країни

1 хв читати
Міноборони Румунії запропонувало законопроєкт, що дозволяє проводити військові інтервенції за межами країни

Міністерство національної оборони Румунії винесло на громадське обговорення законопроект про національну оборону, який актуалізує концепцію гібридних загроз безпеці, пише Adevarul у вівторок, 2 квітня.

Законопроект, у разі ухвалення, дасть змогу проводити військові інтервенції за межами країни. Зазначається, що такі дії не обмежуються використанням військових підрозділів, також можуть залучатися й інші види протидії гібридним загрозам. Подібні втручання можуть бути розпочаті за ініціативою президента Румунії та після схвалення Вищої ради національної оборони (CSAT).

Законопроєкт також передбачає, що в разі мобілізації або під час збройного конфлікту особовий склад МВС може бути підданий мілітаризації.

Крім того, пропонується створити нову структуру - Національний військовий командний центр (CNMC). Він відповідатиме за координацію і керівництво всіма силами оборони, включно з військами НАТО, дислокованими в Румунії.

У документі також підкреслюється важливість інтеграції та оперативної сумісності збройних сил Румунії зі збройними силами НАТО і ЄС.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ворог за ранок провів уже два невдалі штурми на о. Нестрига, продовжує атакувати Кринки, де ситуація залишається складною - Плетенчук

Україна стане членом НАТО після перемоги у війні - Зеленський

У Мінветеранів анонсували запуск Е-посвідчення для ветеранів у "Дії" через два місяці

Реконструкція нежитлових об'єктів поруч із ТРЦ Ocean Mall не стосуватиметься будівлі з "літаючою тарілкою" - Мінвідновлення

Зеленський і Столтенберг відвідали Національний університет оборони

Генпрокурор: Слідство має підстави вважати умисним вибір офіцерів РФ вдарити по Одесі саме "Іскандером" із касетним боєзарядом

На аеродромі "Кущевська" на Кубані знищено склад авіабомб - британська розвідка

У РФ змінюють імена депортованим з України дітям, що ускладнює їх репатріацію - ISW

У Києві розпочато демонтаж композиції на честь Переяславської ради під аркою "Свободи українського народу" - КМДА

Інформація про другого загиблого в Харкові не підтвердилася, у місті 7 поранених

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА