10:04 03.04.2024

Створення спецтрибуналу для РФ підтримали 44 країни

2 хв читати
Створення спецтрибуналу для РФ підтримали 44 країни

За підсумками конференції "Відновлення справедливості для України" прийнято декларацію про необхідність створення спецтрибуналу для Росії за злочини, вчинені проти України під час загарбницької війни.

Декларацію підтримали 44 країни, повідомляє пресслужба уряду Нідерландів. Серед тих, хто підтримав, - країни-члени ЄС, Канада, Грузія, Японія, Молдова, Нова Зеландія, Велика Британія та США.

"Ми підтверджуємо рішуче засудження актів агресії з боку РФ проти України; ці акти, включно зі спробою незаконної анексії регіонів України, є кричущими порушеннями Статуту ООН, є порушенням міжнародного права, що спричиняє державну відповідальність РФ, загрожують міжнародному миру та безпеці, ставлять під сумнів повагу до міжнародного порядку, що ґрунтується на правилах, і підривають демократичні цінності", - зазначено в тексті документа.

Міністр закордонних справ Нідерландів Ганке Брюїнс Слот, коментуючи підсумки конференції, наголосила на важливості притягнення РФ до відповідальності.

"Усі тут згодні: Росію необхідно притягнути до відповідальності. Росія має заплатити за ці жахливі порушення. І ми маємо підтримати Україну та МКС у досягненні цих цілей. Незважаючи на те, що їхня система правосуддя перебуває під тяжкістю цих злочинів, Україна, як і раніше, сповнена рішучості добиватися справедливості й відповідальності. І ми теж. Ми готові зробити всі необхідні кроки для притягнення винних до відповідальності. За потреби на міжнародному рівні", - наголосила вона.

"Безкарність процвітає в мовчанні. Сьогодні ми висловилися. Ми сказали єдиним, ясним і гучним голосом: ми не приймаємо безкарності. Не в Україні. І ніде більше. Ми і далі використовуватимемо цей голос стільки, скільки потрібно. Доки не буде миру й справедливості для України та її народу", - додала міністр.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна планує більше залучати до розмінування жінок - Свириденко

Унаслідок ворожих ударів по Харкову одна людина загинула, дев’ятеро постраждали - Синєгубов

Примусового повернення громадян України будь-якої статі чи віку до країни, яка воює, не буде - Стефанішина

Миколаїв має стати точкою входу інноваційного технологічного виробництва на всеукраїнський ринок - мер міста

Телефонні розмови військовополонених зі своїми рідними виконують важливу функцію з надання об'єктивної інформації росіянам - Шмигаль у відповідь на петицію

У Києві затримали проросійських хакерів, які створили фейкові акаунти керівників українських спецслужб

Ворог за ранок провів уже два невдалі штурми на о. Нестрига, продовжує атакувати Кринки, де ситуація залишається складною - Плетенчук

Україна стане членом НАТО після перемоги у війні - Зеленський

У Мінветеранів анонсували запуск Е-посвідчення для ветеранів у "Дії" через два місяці

Реконструкція нежитлових об'єктів поруч із ТРЦ Ocean Mall не стосуватиметься будівлі з "літаючою тарілкою" - Мінвідновлення

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА