04:14 04.04.2024

Щонайменше дев'ятеро людей загинули під час землетрусу на Тайвані

2 хв читати
Щонайменше дев'ятеро людей загинули під час землетрусу на Тайвані

Найсильніший за 25 років землетрус на Тайвані забрав життя щонайменше дев'ятьох людей, повідомляє в середу Associated Press (AP) з посиланням на тайванські рятувальні служби.

За даними пожежного агентства, внаслідок землетрусу, що стався незадовго до 8-ї години ранку, загинули щонайменше дев'ятеро людей. Місцеве видання United Daily News повідомило, що троє туристів загинули під обвалами в національному парку Тароко, розташованому в Хуалієні, а водій фургона загинув у тому самому районі, коли на автомобіль обвалилися валуни.

Щонайменше 1011 осіб дістали поранення. Після землетрусу влада втратила зв'язок із 50 співробітниками готелю, які перебували в мікроавтобусах у національному парку; троє співробітників дісталися до готелю пішки, а решта залишилися в скрутному становищі.

Землетрус і афтершоки спричинили 24 зсуви ґрунту, пошкодили дороги, мости і тунелі. Мер Хуалієна Хсу Чен-вей повідомив, що в місті, яке має спільну назву з повітом, пошкоджено 48 житлових будинків. Хсу сказав, що водо- та електропостачання наразі відновлюється.

За даними національного пожежного агентства Тайваню, близько 70 робітників, які застрягли у двох гірських кар'єрах, перебувають у безпеці, але дороги, якими вони могли дістатися до них, було пошкоджено камінням, що падало. Шістьох робітників збиралися доставити повітрям у четвер.

Землетрус стався біля узбережжя сільського гірського повіту Хуалієн, де деякі будівлі нахилилися під сильним кутом, а їхні перші поверхи зруйнувалися. У столиці Тайбея, розташованій за 150 кілометрів, зі старих будівель падала черепиця, а школи евакуювали учнів на спортивні майданчики, бо афтершоки стрясали острівну державу.

Тайванське агентство з моніторингу землетрусів повідомило, що магнітуда землетрусу становила 7,2, тоді як Геологічна служба США оцінила його в 7,4. Землетрус стався за 18 кілометрів (11 миль) від міста Хуалієн на східному узбережжі Тайваню, а його глибина становила близько 35 кілометрів (21 миля). Відбулися численні афтершоки.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна розраховує на розширення допомоги Азербайджану у питаннях розмінування

Єрмак і кардинал Дзуппі обговорили повернення депортованих дітей та військовополонених

Нам потрібне суттєве прискорення постачання армії

Чоловіки призовного віку, які уточнили свої дані згідно із законодавством, зможуть подати заяви на отримання консульських послуг

Міноборони Франції оголосило про підготовку будівництва авіаносця - наступника "Шарля де Голля"

Зеленський подякував Латвії за рішення надати новий пакет військової допомоги Україні

Умєров представив особовому складу нового голову адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

Комітет міністрів Ради Європи ухвалив важливе рішення на шляху створення Спецтрибуналу щодо злочину агресії РФ

Українська авіація завдала ударів по 12 районах зосередження противника

Росіяни за добу завдали одного ракетного і 29 авіаційних ударів по території України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА