16:09 05.04.2024

Головний омбудсмен Туреччини має намір відвідати місця тримання українських полонених у РФ

1 хв читати

Після відвідування табору з російськими полоненими в Україні головний омбудсмен Туреччини Шереф Малкоч має намір поїхати до РФ, щоб перевірити там умови тримання українських полонених, повідомляють у телеграм-каналі Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими в п'ятницю.

"Якщо ми матимемо можливість, то плануємо поїхати в росію і провести аналогічні дослідження, а потім опублікувати звіт. Але повторю ще раз, що важливішим за оприлюднення звіту, якби ми змогли цьому посприяти, принаймні частково, став би обмін полоненими", - зазначив Малкоч.

Як зазначено в повідомленні, пересвідчившись у дотриманні Женевських конвенцій українською стороною, головний омбудсмен Туреччини має намір отримати дозвіл від російської сторони на аналогічний візит до РФ.

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець у своєму телеграм-каналі повідомив, що також триває робота над питанням передачі речей і листів для військовополонених.

У Координаційному штабі нагадали, що наприкінці березня відбувся візит делегації Малкоча до табору на заході України, де утримують російських військовополонених. Турецького омбудсмена супроводжував Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець, який також є представником Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими. Серед іншого під час поїздки в Україну Малкоч узяв участь у великій зустрічі з родинами українських військовополонених.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Чоловіки призовного віку, які уточнили свої дані згідно із законодавством, зможуть подати заяви на отримання консульських послуг

Міноборони Франції оголосило про підготовку будівництва авіаносця - наступника "Шарля де Голля"

Зеленський подякував Латвії за рішення надати новий пакет військової допомоги Україні

Умєров представив особовому складу нового голову адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

Комітет міністрів Ради Європи ухвалив важливе рішення на шляху створення Спецтрибуналу щодо злочину агресії РФ

Українська авіація завдала ударів по 12 районах зосередження противника

Росіяни за добу завдали одного ракетного і 29 авіаційних ударів по території України

На лінії фронту за добу зафіксовано 96 бойових зіткнень

Зеленський подякував Норвегії за рішення збільшити підтримку України на $600 млн

У центрах рекрутингу української армії повістки не вручатимуть - Міноборони

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА