21:07 05.04.2024

Росія поширює репресії щодо протестантів на окуповану територію України - Єрмак

2 хв читати
Росія поширює репресії щодо протестантів на окуповану територію України - Єрмак

Російська агресія в Україні супроводжується репресіями щодо протестантських церков, написав у колонці для видання The Hill, опублікованій LB.ua, керівник Офісу президента Андрій Єрмак.

"З моменту анексії Росією Криму в 2014 році та початкової окупації Східної України, Путін виступає як противник християнства, свободи віросповідання та самої церкви. Церкви зачиняють, служителів затримують і катують, а релігійну свободу придушують. Повномасштабне вторгнення 2022 року посилило цей наступ на протестантизм і перенесло його на нещодавно захоплені території", - написав він.

Єрмак нагадав про напади російських окупантів на протестантів, зокрема про "мученицьку смерть проповідників-п'ятидесятників у Слов'янську. У червні 2014 року четверо служителів церкви "Преображення Господнє" були захоплені і страчені бойовиками, пов'язаними з Російською православною армією".

"Ці переслідування поширюються не лише на тимчасово окуповані території України, євангельські християни в Росії також зазнають репресій з боку держави. Драконівські закони, ухвалені у 2016 році, суттєво обмежили діяльність протестантських церков, заборонивши місіонерську діяльність та обмеживши участь іноземців у богослужіннях", - зазначив він.

"Бути євангельським християнином в Росії означає вважатися ворогом держави і суспільства – похмура реальність, відображена в законодавстві, ухваленому підконтрольною Путіну Думою, і в статистиці переслідувань всередині Росії", - написав Єрмак.

За його словами, "будь-яке відхилення від православних догм, узгоджених з Московським Патріархатом, таврує вас як ворога".

"Час американським та українським євангельським християнам знову об'єднатися, щоб забезпечити релігійну толерантність в Україні. Як писав апостол Павло, давайте поширювати добру волю на всіх, особливо на одновірців", - написав Єрмак.

Джерело: Українські євангелісти потребують підтримки Америки - портал новин LB.ua

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ворог за ранок провів уже два невдалі штурми на о. Нестрига, продовжує атакувати Кринки, де ситуація залишається складною - Плетенчук

Україна стане членом НАТО після перемоги у війні - Зеленський

У Мінветеранів анонсували запуск Е-посвідчення для ветеранів у "Дії" через два місяці

Реконструкція нежитлових об'єктів поруч із ТРЦ Ocean Mall не стосуватиметься будівлі з "літаючою тарілкою" - Мінвідновлення

Зеленський і Столтенберг відвідали Національний університет оборони

Генпрокурор: Слідство має підстави вважати умисним вибір офіцерів РФ вдарити по Одесі саме "Іскандером" із касетним боєзарядом

На аеродромі "Кущевська" на Кубані знищено склад авіабомб - британська розвідка

У РФ змінюють імена депортованим з України дітям, що ускладнює їх репатріацію - ISW

У Києві розпочато демонтаж композиції на честь Переяславської ради під аркою "Свободи українського народу" - КМДА

Інформація про другого загиблого в Харкові не підтвердилася, у місті 7 поранених

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА