02:54 08.04.2024

Війна з ХАМАС далека від завершення - начальник штабу ЦАХАЛу

2 хв читати
Війна з ХАМАС далека від завершення - начальник штабу ЦАХАЛу

Начальник штабу ЦАХАЛу генерал-лейтенант Герці Халеві заявив, що, незважаючи на виведення військ із сектору Гази, війна проти ХАМАСу триває і ще далека від завершення, повідомляє в неділю The Times of Israel.

Він також сказав, що ЦАХАЛ знатиме, як повернутися до бойових дій у разі перемир'я в рамках угоди зі звільнення заручників, і що повернення заручників є більш терміновою справою, ніж інші цілі.

"Ми ведемо цю війну по-іншому, вона відрізняється від попередніх", - заявив Халеві в заяві для преси, присвяченій шести місяцям з моменту наступу ХАМАСу 7 жовтня.

"Війна в Газі триває, і ми далекі від її припинення. Високопоставлені чиновники ХАМАСу все ще переховуються. Рано чи пізно ми доберемося до них. Ми досягаємо прогресу, продовжуємо вбивати дедалі більше терористів і командирів і знищувати дедалі більше інфраструктур терору, зокрема й минулої ночі", - сказав він.

"Ми не залишимо бригади ХАМАСу активними в жодній частині сектора. У нас є плани, і ми будемо діяти, коли вирішимо". Одночасно з наступальними діями ми дозволяємо ввезення гуманітарної допомоги в сектор. ХАМАС зацікавлений у тому, щоб створити гуманітарну кризу в Газі, щоб домогтися припинення війни", - заявив Халеві.

За його словами, "ХАМАС намагається взяти під контроль гуманітарну допомогу і перешкоджає її розподілу, щоб повернутися і контролювати сектор Газа, цього не повинно статися".

"Тому ми продовжуємо ліквідовувати військовий і урядовий потенціал ХАМАСу, щоб домогтися... стабільності в регіоні", - продовжив Халеві.

Як повідомлялося раніше, Армія оборони Ізраїлю в ніч на неділю відвела всі підрозділи з півдня сектору Гази, на місці залишилася тільки одна ізраїльська армійська бригада, до завдання якої належить забезпечення безпеки коридору, що пов'язує південь Ізраїлю з узбережжям сектору Гази. Виведення військ відбулося через чотири місяці після початку боїв у районі міста Хан-Юніс і через півроку після того, як рух ХАМАС здійснив напад на Ізраїль.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни обстріляли Курахове, двоє людей загинули

За минулу добу в Україні внаслідок обстрілів загинула одна дитина, восьмеро поранені

Лондон не заперечує проти використання зброї по РФ - прем'єр Великої Британії

Двоє загиблих, ще четверо поранених на Донеччині за минулий день через обстріли

На Харківщині за добу загинув мирний житель, ще десятеро постраждали в результаті ворожих обстрілів - Синєгубов

Зеленський напередодні в Києві провів зустріч із главою МЗС Великої Британії Камероном

У Херсонській області за добу під російськими обстрілами опинилися 14 населених пунктів, поранено одного жителя

ЗС України за добу ліквідували 1270 окупантів і 58 артилерійських систем противника - Генштаб

Сили оборони за добу завдали авіаударів по 11 районах скупчення військ РФ

За добу відбулося 134 бойові зіткнення, на авдіївському напрямку ЗС України відбили 50 атак

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА