04:55 09.04.2024

Канада зобов'язується збільшити витрати на оборону під тиском США - ЗМІ

1 хв читати
Канада зобов'язується збільшити витрати на оборону під тиском США - ЗМІ

 Влада Канади, на яку тиснуть США, вимагаючи збільшити витрати на оборону, в понеділок заявила, що військові витрати будуть наближені до цільового показника НАТО до 2030 року, повідомляє Reuters.

В оновленому документі з оборонної політики ліберальний уряд прем'єр-міністра Джастіна Трюдо визнав, що захист Арктики, а також протидія викликам з боку Росії та Китаю вимагають від Оттави великих зусиль.

"Ми знову активізуємося, щоб зберегти і захистити порядок, заснований на правилах, який дозволив людям у всьому світі процвітати", - сказав він журналістам.

Як зазначає Reuters, Канада, річний оборонний бюджет якої становить близько 31 млрд канадських доларів ($22,8 млрд США), має намір витратити додатково 8,1 мільярда канадських доларів протягом наступних п'яти років і загалом 73 мільярди канадських доларів протягом наступних 20 років.

Загалом, до 2030 року військові витрати країни сягнуть 1,76% від валового внутрішнього продукту, що все ще не досягає цільового показника у 2%, встановленого НАТО. Але перевищує поточний показник у 1,4%. Офіційні особи повідомили журналістам, що дата досягнення позначки у 2% не встановлена.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок ворожих ударів по Харкову одна людина загинула, дев’ятеро постраждали - Синєгубов

Примусового повернення громадян України будь-якої статі чи віку до країни, яка воює, не буде - Стефанішина

Миколаїв має стати точкою входу інноваційного технологічного виробництва на всеукраїнський ринок - мер міста

Телефонні розмови військовополонених зі своїми рідними виконують важливу функцію з надання об'єктивної інформації росіянам - Шмигаль у відповідь на петицію

У Києві затримали проросійських хакерів, які створили фейкові акаунти керівників українських спецслужб

Ворог за ранок провів уже два невдалі штурми на о. Нестрига, продовжує атакувати Кринки, де ситуація залишається складною - Плетенчук

Україна стане членом НАТО після перемоги у війні - Зеленський

У Мінветеранів анонсували запуск Е-посвідчення для ветеранів у "Дії" через два місяці

Реконструкція нежитлових об'єктів поруч із ТРЦ Ocean Mall не стосуватиметься будівлі з "літаючою тарілкою" - Мінвідновлення

Зеленський і Столтенберг відвідали Національний університет оборони

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА