12:32 09.04.2024

Голова ВЛК Чернігівщини за хабарі знімав ухилянтів із військового обліку

2 хв читати

Служба безпеки України викрила голову військово-лікарської комісії Чернігівської області, який за хабарі допомагав призовникам ухилятися від мобілізації, повідомляє СБУ.

"Фігурант був учасником злочинної схеми, яку організував колишній голова обласної військово-лікарської комісії Чернігівщини і якого СБУ задокументувала у лютому цього року", - йдеться в повідомленні української спецслужби в телеграм-каналі у вівторок.

За інформацією СБУ, також викрито спільницю голови ВЛК - чиновницю медкомісії Чернігівського військкомату.

"Фігуранти організували видачу неправдивих медичних висновків, в яких прописували важкі "діагнози" призовників. Потім ці документи направляли до військкомату з позначкою: непридатний до служби через "погане" здоров’я. Це дозволяло ухилянтам списатися з військового обліку і виїхати за кордон", - зазначається в повідомленні.

Встановлено, що фігуранти отримували від кожного клієнта до $5 тис.

На підставі зібраних доказів обом фігурантам повідомлено про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України: ч. 1 ст. 114-1 (перешкоджання законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань), 3 ст. 332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України).

Дії голови ВЛК додатково кваліфіковано за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою). Наразі він перебуває під вартою.

За матеріалами СБУ також заарештовано майно затриманого колишнього керівника обласної ВЛК. "Мова йде про майже $1 млн, 4 квартири у Києві, Чернівцях і Чернігові загальною площею понад 400 кв. м та земельні ділянки на Чернігівщині загальною площею близько 4 га", - уточнюють у спецслужбі.

Розслідування здійснювали співробітники СБУ в Чернігівській області за процесуального керівництва Чернігівської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У лікарні помер чоловік, який постраждав унаслідок обстрілу Одеси 29 квітня

У Сумській області в 5-кілометровій зоні від кордону з РФ посилено особливий режим

У парку-пам'ятці "Межигір'я" розпочався процес передання майна в управління державі, після його завершення парк відкриють для відвідувачів

Найближчі дні в Україні будуть теплими, невеликий дощ пройде на сході країни

Керівнику "Київавтодору" висунуто підозру щодо збитків на ремонтах доріг у Києві

McDonald's планує відкриття ресторанів у Боярці, Гатному та Чабанах

В Одесі внаслідок обстрілів пошкоджено приміщення представництва омбудсмена

Окупанти припинили наступ у районі Авдіївки, відновили наступ на Часів Яр - ISW

Окупанти завдали ударів по Харкову та передмістю, без постраждалих

Нічна ракетна атака по Одесі здійснена ракетами "Іскандер М" - речник ПС ЗСУ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА