14:57 09.04.2024

Шмигаль доручив розробити оновлену постанову про бронювання

2 хв читати
Шмигаль доручив розробити оновлену постанову про бронювання

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль доручив профільним міністерствам найближчим часом внести оновлену постанову про бронювання та визначити вичерпний перелік об'єктів і підприємств критичної інфраструктури.

"Обороноздатність - пріоритет номер один. Щотижня ухвалюємо рішення, які посилюють нашу державу. Водночас розуміємо, що ефективна оборона - це синергія зусиль фронту й тилу. Наші військові захищають Україну на передовій, але для їх забезпечення необхідна працююча економіка та інфраструктура", - сказав Шмигаль на засіданні уряду у вівторок.

За словами прем'єра, одним із ключових питань у цьому напрямі є справедливе та раціональне бронювання військовозобов'язаних, працівників підприємств, які справді критично важливі.

"Тут не має бути жодних спекуляцій і маніпуляцій. Тому доручаю профільним міністерствам найближчим часом внести оновлену, більш справедливу постанову про бронювання та визначити вичерпний перелік об'єктів і підприємств критичної інфраструктури", - заявив Шмигаль.

За його словами, потрібні чіткі та зрозумілі критерії, щоб "ні у військових, ні в суспільства не виникало жодних запитань, чому ті чи інші люди заброньовані в нашій державі".

Як повідомлялося, Мінкультури підтвердило телеканалам, які беруть участь у телемарафоні "Єдині новини", статус критично важливих для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період.

Мінспорту надало у 2023-2024 роках Українській асоціації футболу (УАФ), а також футбольним клубам "Кривбас", "Дніпро-1", "Динамо Київ", "Оболонь", "Шахтар" статус критично важливих для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Комітет міністрів Ради Європи ухвалив важливе рішення на шляху створення Спецтрибуналу щодо злочину агресії РФ

Українська авіація завдала ударів по 12 районах зосередження противника

Росіяни за добу завдали одного ракетного і 29 авіаційних ударів по території України

На лінії фронту за добу зафіксовано 96 бойових зіткнень

Зеленський подякував Норвегії за рішення збільшити підтримку України на $600 млн

У центрах рекрутингу української армії повістки не вручатимуть - Міноборони

На Дніпропетровщині внаслідок ворожих обстрілів пошкоджені три кафе, шість приватних будинків - голова ОВА

"Ліси України" навесні 2024р. виконали план посадки лісів на 102%

ВР пропонують зрівняти у правах жінок і чоловіків, які мають дітей до 18 років, на звільнення з військової служби під час війни - законопроєкт

Керівника угруповання з переправлення ухилянтів за кордон екстрадовано з Болгарії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА