06:46 10.04.2024

10 квітня: Яке сьогодні свято, все про цей день

3 хв читати
10 квітня: Яке сьогодні свято, все про цей день

ДЕНЬ 777 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 777 RUSSIAN AGRESSION

10 квітня відзначають Міжнародний день братів і сестер, Всесвітній день гомеопатії, Всесвітній день ягуара, День народження шпильки.

Православна церква вшановує пам'ять мучеників Терентія, Африкана, Максима, Помпія, Зинона, Олександра, Феодора і 33.

Мусульмани відзначають Ураза-байрам, одне з двох головних ісламських свят, яке завершує тривалий піст у священний місяць Рамадан.

Всесвітній день гомеопатії

Гомеопатичні принципи були розроблені німецьким лікарем Самюелем Ганеманом у 1796 році. Гомеопатію вважають альтернативною медициною, сутність якої полягає в лікуванні захворювань методами, що викликають ці захворювання у здорової людини, подібного подібним.

Міжнародна медична гомеопатична ліга розташована в Нідерландах: створили її 1925 року, зараз до неї входять близько 70 країн світу. Гомеопатію особливо люблять британці, вони активно досліджують цей вид медицини. Україна підтримує загальноєвропейську позицію: немає наукових підтверджень щодо користі гомеопатичного лікування. Традиційна медицина прирівнює гомеопатію до плацебо.

Міжнародний день братів і сестер

Брат чи сестра, нарівні з батьками, є найближчими людьми в житті.

Для засновниці Міжнародного дня братів і сестер американки Клаудії Еварт її брат Алан і сестра Лізетт були саме такими. Клаудія була наймолодшою донькою в сім'ї, тож старша сестра навчила її плавати, готувати печиво, робити зачіски та ще безлічі корисних і цікавих речей. Брат, старший за неї на п'ять років, був скаутом, тож заохочував молодшу сестру до походів і навчав виживанню в природних умовах, а одного разу врятував їй життя, швидко зорієнтувавшись під час дорожньої аварії.

На жаль, Алан і Лізетт обидва загинули в молодому віці в результаті нещасних випадків. Теплі спогади про них викликали у Клаудії ідею створити окрему традицію, присвячену вшануванню всіх братів і сестер. Датою було обрано 10 квітня - день народження Лізетт. Незабаром було засновано Фонд дня братів і сестер і подано відповідне звернення до Білого Дому. З боку президента і губернаторів 49 американських штатів свято отримало визнання, а з роками воно стало популярним у всьому світі.

Міжнародний день шпильки

Шпильку створив інженер Волтер Гант з Америки в 1849 році. Конструкція вважається безпечною, оскільки захищає людину від раптового уколу.

Всесвітній день ягуара

Важливе природоохоронне та екологічне свято. Головна його мета полягає в поширенні інформації про цих тварин і проблеми, з якими вони щодня стикаються через діяльність людини.

Ще цього дня:

1972 - Підписано Конвенцію про заборону біологічної зброї;

1990 - Том Вейтс виграє справу у виробника чипсів, компанії Doritos Chips, яка використовувала у своїй рекламі голос, схожий на специфічний голос співака;

1992 - У Запоріжжі відкривають перший фестиваль мистецтв "Козацькому роду немає переводу";

2019 - Уперше в історії вчені зробили фото надмасивної чорної діри в центрі галактики Messier 87 (M87).

Церковне свято

День пам'яті мучеників Терентія, Африкана, Максима, Помпія, Зинона, Олександра, Феодора і 33 інших. Вони жили в Африці в III столітті і постраждали за віру.

Імператор Фортунат влаштував гоніння на християн. Коли їх схопили, і вони побачили знаряддя тортур, багато хто з них відрікся від віри. Але ці люди твердо стояли на своєму, за що і були вбиті.

Іменини: Олександр, Максим, Терентій, Яків, Федір.

 

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Тбілісі перед будівлею парламенту відбуваються сутички між поліцією та протестувальниками, почалися затримання

Україна розраховує на розширення допомоги Азербайджану у питаннях розмінування

Єрмак і кардинал Дзуппі обговорили повернення депортованих дітей та військовополонених

Нам потрібне суттєве прискорення постачання армії

Чоловіки призовного віку, які уточнили свої дані згідно із законодавством, зможуть подати заяви на отримання консульських послуг

Міноборони Франції оголосило про підготовку будівництва авіаносця - наступника "Шарля де Голля"

Зеленський подякував Латвії за рішення надати новий пакет військової допомоги Україні

Умєров представив особовому складу нового голову адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

Комітет міністрів Ради Європи ухвалив важливе рішення на шляху створення Спецтрибуналу щодо злочину агресії РФ

Українська авіація завдала ударів по 12 районах зосередження противника

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА