18:55 10.04.2024

Судитимуть посадовця виконкому сільради Київської області, підозрюваного в організації закупівлі військового обмундирування зі збитками у понад 1,7 млн грн - прокуратура

2 хв читати
Судитимуть посадовця виконкому сільради Київської області, підозрюваного в організації закупівлі військового обмундирування зі збитками у понад 1,7 млн грн - прокуратура

Правоохоронці скерували до суду обвинувальний акт щодо посадової особи виконавчого комітету однієї з сільських рад Київської області, яку підозрюють в організації закупівлі військового обмундирування зі збитками в понад 1,7 млн грн, повідомляє пресслужба Київської обласної прокуратури.

"За процесуального керівництва Обухівської окружної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно службової особи виконавчого комітету однієї з сільських рад Обухівського району за фактом службової недбалості (ч. 2 ст. 367 КК України)", - йдеться в повідомленні.

Розслідування встановило, що у 2022 р. сільрада, за результатами проведеного тендера, закупила 320 комплектів зимового військового обмундирування для добровольчого формування територіальної громади.

Зазначається, що обвинувачена посадова особа, здійснюючи свої службові обов'язки у неналежний спосіб, не забезпечила раціональне та ефективне використання бюджетних коштів під час закупівлі та дослідження середньої ринкової ціни комплектів зимового одягу та взуття.

"В ході слідства експертизами встановлено, що вартість закупівлі обмундирування завищена на понад 1,7 млн грн. Дії службової особи призвели до безпідставного перерахування бюджетних коштів на рахунок переможця тендеру. Таким чином громаді завдано збитків на вказану суму", - зазначають у прокуратурі.

Досудове розслідування здійснювали слідчі відділу поліції № 1 Обухівського райуправління ГУ Нацполіції в Київській області.

У прокуратурі нагадують, що раніше до суду правоохоронці скерували обвинувальний акт щодо сільського голови, який прийняв і підписав видаткові накладні за результатами постачання товару та забезпечив перерахування коштів із місцевого бюджету.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок ударів по Харкову 2 людини загинули, ще 6 поранено

Удар по Одесі, за попередніми даними, здійснено "Іскандером" із касетною частиною - Плетенчук

Румунія передала ДБР одного з організаторів міжнародного наркосиндикату

У Слов'янську затримано шпигунку, яка передавала окупантам дані про понтонні переправи ЗСУ

Окупанти вдарили по цивільній інфраструктурі Харкова, кількість постраждалих уточнюється - Синєгубов

Герцогиня Единбурзька зустрілася із Зеленським у Києві й відвідала Ірпінь

У ХАРКОВІ ЧУТИ ВИБУХИ, МІСТО ПІД УДАРОМ АГРЕСОРА - МЕР ТЕРЕХОВ

На Чернігівщині перехоплено російський розвідувальний дрон - ССО

В Одеській області оголошено жалобу у зв'язку із загибеллю 5 людей

Зеленський: Віримо, що буде такий час, коли українські прикордонники працюватимуть спокійно на всіх ділянках нашого суверенного державного кордону

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА