07:01 11.04.2024

ХАМАС заявляє про відсутність 40 заручників для виконання угоди про припинення вогню з Ізраїлем

2 хв читати
ХАМАС заявляє про відсутність 40 заручників для виконання угоди про припинення вогню з Ізраїлем

Угруповання ХАМАС заявило посередникам на переговорах з Ізраїлем, що в них немає 40 заручників, повернення яких Ізраїлю передбачає перша фаза нової пропозиції про перемир'я в Секторі Гази, повідомляє в середу видання The Hill із посиланням на джерело, близьке до консультацій.

Згідно з пропозицією, ХАМАС має відпустити з полону всіх жінок, хворих і літніх людей в обмін на сотні палестинських в'язнів. Однак, як уточнили джерела телеканалу CNN, у ХАМАС сказали переговірникам із Єгипту та Катару, що в них немає 40 живих заручників, які б задовольняли таким умовам. Один зі співрозмовників телеканалу уточнив, що нездатність або небажання ХАМАС сказати Ізраїлю, яких заручників він здатний відпустити, є серйозною перешкодою для мирного процесу.

За даними CNN, більшість із майже 100 заручників, які залишилися живими, є військовослужбовцями чоловічої статі або чоловіками призовного віку. Очікували, що ХАМАС спробує використати їх як аргумент на більш пізніх етапах переговорного процесу, намагаючись домогтися звільнення з ізраїльських в'язниць більш високорангових палестинських в'язнів і встановлення постійного режиму припинення вогню.

7 жовтня 2023 року ХАМАС здійснила напад на Ізраїль. Жертвами атаки стало понад 1,2 тис. осіб, ще 240 було взято в заручники. У відповідь Ізраїль розпочав військову операцію проти ХАМАС у Секторі Гази, залучив під час наступу понад 20 тис. військовослужбовців. Від початку військової операції Ізраїлю, за даними палестинських служб охорони здоров'я, кількість загиблих у Секторі Гази сягнула 33 тис. 482.

7 квітня ізраїльське командування відвело всі бойові підрозділи з півдня Сектору Гази. За даними ізраїльських ЗМІ, зараз на місці залишилася лише одна ізраїльська армійська бригада, завданням якої є гарантувати безпеку коридору, що зв'язує південь Ізраїлю з узбережжям Сектору Гази.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Чоловіки призовного віку, які уточнили свої дані згідно із законодавством, зможуть подати заяви на отримання консульських послуг

Міноборони Франції оголосило про підготовку будівництва авіаносця - наступника "Шарля де Голля"

Зеленський подякував Латвії за рішення надати новий пакет військової допомоги Україні

Умєров представив особовому складу нового голову адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

Комітет міністрів Ради Європи ухвалив важливе рішення на шляху створення Спецтрибуналу щодо злочину агресії РФ

Українська авіація завдала ударів по 12 районах зосередження противника

Росіяни за добу завдали одного ракетного і 29 авіаційних ударів по території України

На лінії фронту за добу зафіксовано 96 бойових зіткнень

Зеленський подякував Норвегії за рішення збільшити підтримку України на $600 млн

У центрах рекрутингу української армії повістки не вручатимуть - Міноборони

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА