15:06 11.04.2024

Ефективне використання Україною дронів не повністю компенсує нестачу боєприпасів - ISW

2 хв читати
Ефективне використання Україною дронів не повністю компенсує нестачу боєприпасів - ISW

Ефективне використання українськими військовими безпілотних літальних апаратів на полі бою не може повністю компенсувати нестачу критично важливих боєприпасів на всьому театрі воєнних дій, констатують в американському Інституті вивчення війни (ISW).

"Українські сили частково пом'якшили тривалу нестачу артилерійських боєприпасів, використовуючи FPV-дрони для стримування атак російської піхоти і бронетехніки, хоча артилерійські системи можуть завдавати набагато потужніших ударів, ніж баражувальні боєприпаси і боєприпаси, які скидаються з дронів", - зазначають аналітики.

З посиланням на неназваного представника НАТО повідомляється, що українські сили знищили понад дві третини від загальної кількості російських танків за останні місяці за допомогою саме FPV-дронів, однак за їхньою допомогою неможливо утримати лінію фронту без артилерії та піхоти.

"Українським силам вдалося частково відбити темп російських механізованих атак, що зріс останніми тижнями, незважаючи на нестачу боєприпасів. Однак здатність України відбивати механізовані напади за допомогою FPV-дронів є частковим пом'якшенням, а нестача артилерії, що триває, позбавляє українські сили можливості швидко і у великих кількостях знищувати бронетехніку", - зазначають в ISW.

Повідомляється, що російські сили наразі мають артилерійську перевагу на лінії фронту 5:1, і вона може дійти до 10:1 протягом декількох тижнів, якщо США й надалі затримуватимуть надання військової допомоги Україні.

"ISW продовжує вважати, що затримки з військовою допомогою Заходу змусили українських військових заощаджувати техніку і що українським силам доводиться ухвалювати важкі рішення, що визначають пріоритетність певних аспектів своєї оборони, ціною життів і втрачених територій", - ідеться в повідомленні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Тбілісі перед будівлею парламенту відбуваються сутички між поліцією та протестувальниками, почалися затримання

Україна розраховує на розширення допомоги Азербайджану у питаннях розмінування

Єрмак і кардинал Дзуппі обговорили повернення депортованих дітей та військовополонених

Нам потрібне суттєве прискорення постачання армії

Чоловіки призовного віку, які уточнили свої дані згідно із законодавством, зможуть подати заяви на отримання консульських послуг

Міноборони Франції оголосило про підготовку будівництва авіаносця - наступника "Шарля де Голля"

Зеленський подякував Латвії за рішення надати новий пакет військової допомоги Україні

Умєров представив особовому складу нового голову адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

Комітет міністрів Ради Європи ухвалив важливе рішення на шляху створення Спецтрибуналу щодо злочину агресії РФ

Українська авіація завдала ударів по 12 районах зосередження противника

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА