15:24 11.04.2024

ВАКС стягнув на користь держави п'ять земділянок, житловий будинок та інші активи ексміністра Табачника

2 хв читати
ВАКС стягнув на користь держави п'ять земділянок, житловий будинок та інші активи ексміністра Табачника

Вищий антикорупційний суд України (ВАКС) рішенням від 10 квітня задовольнив позов Міністерства юстиції до внесеного до санкційного списку ексміністра освіти Дмитра Табачника про стягнення в дохід держави його активів.

"ВАКС ... стягнув у дохід держави активи, які належать Табачнику Д.В. та активи, щодо яких Табачник Д.В. може прямо чи опосередковано вчиняти дії, тотожні за змістом здійсненню права розпорядження ними, а саме: ½ частка квартири, 5 земельних ділянок, житловий будинок та грошові активи", - наголошується в повідомленні Мін'юсту без інших деталей.

Мін'юст зазначив, що Табачник перебуває на тимчасово окупованих територіях, "бере активну участь у матеріально-технічному забезпеченні створення та функціонування окупаційних адміністрацій. Табачник висловлює свою позицію у бік підтримки ключової пропагандистської риторики країни агресора – т.зв. денацифікації України".

Як повідомлялося, у листопаді 2022 року ексміністру Табачнику повідомили про підозру в державній зраді: він допомагав гауляйтерам окупованих частин Херсонської та Запорізької областей. У березні 2024 року Табачника заочно засудили до 15 років тюремного ув'язнення.

Табачник був депутатом Верховної Ради кількох скликань, главою адміністрації президента України в 1994-1996 роках, обіймав посаду міністра освіти і науки України (з 2010-го до 23 лютого 2014 рр.), віцепрем'єра з гуманітарної політики.

ВАКС прийняв позов Мін'юсту до розгляду 25 березня цього року. Інші матеріали у справі в базі судових рішень поки що відсутні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Примусового повернення громадян України будь-якої статі чи віку до країни, яка воює, не буде - Стефанішина

Миколаїв має стати точкою входу інноваційного технологічного виробництва на всеукраїнський ринок - мер міста

Телефонні розмови військовополонених зі своїми рідними виконують важливу функцію з надання об'єктивної інформації росіянам - Шмигаль у відповідь на петицію

У Києві затримали проросійських хакерів, які створили фейкові акаунти керівників українських спецслужб

Ворог за ранок провів уже два невдалі штурми на о. Нестрига, продовжує атакувати Кринки, де ситуація залишається складною - Плетенчук

Україна стане членом НАТО після перемоги у війні - Зеленський

У Мінветеранів анонсували запуск Е-посвідчення для ветеранів у "Дії" через два місяці

Реконструкція нежитлових об'єктів поруч із ТРЦ Ocean Mall не стосуватиметься будівлі з "літаючою тарілкою" - Мінвідновлення

Зеленський і Столтенберг відвідали Національний університет оборони

Генпрокурор: Слідство має підстави вважати умисним вибір офіцерів РФ вдарити по Одесі саме "Іскандером" із касетним боєзарядом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА