18:29 11.04.2024

Макрон дав старт будівництву заводу з виробництва снарядного пороху

2 хв читати
Макрон дав старт будівництву заводу з виробництва снарядного пороху

Президент Франції Еммануель Макрон відвідав департамент Дордонь, де заклав перший камінь у фундамент заводу з виготовлення пороху для снарядів у місті Бержерак, повідомляє Le Figaro.

"Переворот, спричинений війною в Україні та глобальним переозброєнням, вимагає від оборонної промисловості "стійких" зусиль, - сказав Еммануель Макрон, закладаючи перший камінь заводу з виробництва пороху в Бержераку (Дордонь)", - ідеться в повідомленні Le Figaro в четвер.

"Ми вступаємо в довгострокову перспективу, щоб відповідати геополітичним і геостратегічним змінам, за яких роль оборонної промисловості зростатиме", - заявив Макрон у присутності міністрів економіки та збройних сил, а також керівників ВПК, яких закликав прискорити перехід на "військову економіку" з метою активної підтримки України.

За його словами, необхідне зусилля має бути "терміновим: потрібно діяти швидко, рішуче, масовано", але також розрахованим "на стійку перспективу". Макрон зазначив, що "всюди в Європі зростають військові витрати й замовлення".

Закладений президентом перший камінь на індустріальному майданчику європейського лідера з виробництва пороху та вибухових речовин Eurenco – крок до відкриття на початку 2025 року нового порохового заводу, здатного виробляти 1,2 тис. тонн снарядного пороху на рік.

Компанія Eurenco відновить у Бержераку виробництво пороху, яке було демонтоване і перенесене до Швеції 2007 року через недостатню кількість замовлень. Як пояснив представникам ЗМІ генеральний директор компанії Тьєррі Франку, попит почав зростати ще до війни в Україні, але у 2022 році конфлікт став прискорювачем зростання.

Замовлення Eurenco тепер розраховані до 2030 року, і за останні шість місяців вони сягнули 1,2 млрд євро, передає Le Figaro.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Нам потрібне суттєве прискорення постачання армії

Чоловіки призовного віку, які уточнили свої дані згідно із законодавством, зможуть подати заяви на отримання консульських послуг

Міноборони Франції оголосило про підготовку будівництва авіаносця - наступника "Шарля де Голля"

Зеленський подякував Латвії за рішення надати новий пакет військової допомоги Україні

Умєров представив особовому складу нового голову адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

Комітет міністрів Ради Європи ухвалив важливе рішення на шляху створення Спецтрибуналу щодо злочину агресії РФ

Українська авіація завдала ударів по 12 районах зосередження противника

Росіяни за добу завдали одного ракетного і 29 авіаційних ударів по території України

На лінії фронту за добу зафіксовано 96 бойових зіткнень

Зеленський подякував Норвегії за рішення збільшити підтримку України на $600 млн

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА